Kennen jullie smeerworst nog? Als kind was ik er dol op. Het liefst op de korstjes van wit casinobrood. Niet bepaald gezond, wel mega lekker. Vandaag een snel recept voor smeerpaté met pit!

Met maar 4 ingrediënten heb je deze snelle smeerpaté zo paraat voor bij de borrel, je verjaardag of misschien wel voor bij de Paasbrunch!

Ik ben dol op een tafel vol lekkers tijdens Pasen. Ik nodig het liefst al mijn vrienden en familie uit om samen het leven te vieren. Maar het gaat bij mij vooral om lekker eten. Liefde gaat door de maag zeggen ze toch?

Overigens vind je alle recepten die je op de afbeelding hieronder ziet op Charlie’s Kitchen!

smeerworst, smeerpaté, Saksische leverworst

Snelle smeerpaté

Wat heb je nodig?
(6 personen)

  • 1 bolletje Saksische leverworst
  • 2 augurken
  • 1 tl mosterd
  • 1 el gefrituurde uitjes

  1. Bekleed een klein kopje of bakje met huishoudfolie;
  2. Snijd de augurken in kleine stukjes en meng deze goed met de leverworst en mosterd in een kom;
  3. Verdeel het mengsel in het bakje. Dek dit af met de rest van het huishoudfolie en zet het bakje een uurtje in de koelkast om op te stijven;
  4. Haal de paté uit het bakje, verwijder het plastic en bestrooi met de uitjes.

smeerworst

Klaar in 4 stappen, hoe simpel wil je het hebben? En ik ga heel eerlijk zijn, dit is toch wel het allerlekkerste op een vers stukje stokbrood!

Liefs,
Kim van #teamcharlie