Een lekkere couscousschotel mag niet ontbreken in jouw weekmenu. Maar wat als er een nog makkelijkere en gezondere manier is om couscous te eten? Vandaag delen wij een snelle bloemkoolcouscous met garnalen.
Weerstand booster
Bloemkool zit vol met vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zo is dit een echte weerstand booster die je energieniveau verhoogt. Heb jij last van een opgeblazen gevoel na koolsoorten, dan eet je normaal gesproken te weinig vezels en schrikken je darmen hier dus van. En dat terwijl vezels juist zo belangrijk zijn voor onze gezondheid.
Bloemkoolcouscous met garnalen
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 1 bloemkool
- 200 gram garnalen
- 2 tl olijfolie
- 1 rode peper
- 1 ui
- 2 eieren
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer
- 1 el ras el hanout kruiden
- Hand verse peterselie
- Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine (of koop kant-en-klare bij de supermarkt, best handig voor luie mensen!)
- Kluts de eieren in een kom en voeg de fijngesneden rode peper toe. Bak hier een omelet van en snijd in reepjes.
- Snijd de ui fijn, was de paprika en prei en snijd deze ook fijn.
- Fruit de ui in de olie in een koekenpan en voeg de paprika, prei en de ras el hanout kruiden ook toe. Bak dit een paar minuten op laag vuur, voeg dan de garnalen toe en bak dit 5 minuutjes voor je de bloemkool toevoegt.
- Bak de bloemkool ook 5 minuutjes en voeg dan de in blokjes gesneden komkommer toe. Maak af met verse peterselie.
- Schep op een bord en voeg er de in repen gesneden omelet aan toe.
Liefs,
#TEAMCHARLIE