Bezoekje aan Afas Live of de Amsterdam Arena? Deze Zweedse culinaire hotspot in Amsterdam Zuidoost wil je niet missen voor jouw avondje uit. Kim ging op pad en vertelt je vandaag hoe en wat!

Verstopt, maar op een steenworp afstand kun je aan de Zweedse balletjes. Niet aan de beruchte van Ikea, maar culinaire versie van Gård. Een klein stukje Scandinavië  midden in Amsterdam Zuidoost.

Gård, Amsterdam, Zuidoost, hotspot, Scandinavisch

Wie?

Gård noemt zich een Scandinavisch restaurant met zijn wortels stevig geplant in de klassieke keuken van dat gebied. Uiteraard met een twist… Ondertussen zijn er ook vestigingen in andere Europese steden, waaronder Oslo en Brussel, geopend.

Wat staat er op het menu?

Uiteraard de Zweedse gehaktballetjes en de beroemde Zweedse zalm. Maar ook een bietencarpaccio, vissoep en de nodige vleesgerechten. Hoog in koolhydraten, waarbij smaak zeker belangrijker is dan gezond. En dat is soms best verfrissend. Daarbij serveert Gård een speciaal Zweeds biertje of een Nordic Mule.

Daarnaast serveert Gård dagelijks een lunchbuffet en à la carte lunch.

Gård

Hoe smaakt het?

Bij Charlie’s Kitchen vinden we het vaak tof als de chef ons menu bepaalt. Waarom? Omdat hij of zij dan de specialiteiten van het huis kan laten zien.

Vooropgesteld: Bij Gård doen ze niet aan kleine porties. Ik had moeite om mijn bordjes leeg te krijgen. Onze absolute favoriet waren de coquilles op een smakelijke, beetje zalfachtige puree van bloemkool: daar zouden ze van mij een hoofdgerecht van mogen maken. De lam viel van het bot en de desserts waren feestjes. Helaas was voor mij de zalm net een brug te ver en had de soep echt een snuf zout en diepte in de smaak nodig.

Hoe is de sfeer

De aankleding is prachtig. De Zweedse stijl is tot in de puntjes doorgevoerd. Midden in het restaurant staat een gezellige bar met verschillende zitjes, waardoor het restaurant een leuke strakke, maar toch speelse aankleding heeft. Genoeg plaatsen voor fotogenieke insta plaatjes!

Gård

Waar?

Gård Amsterdam || Hoogoorddreef 11 || 1101 BA Amsterdam ||
gardtastescandinavian.com