Basisrecept skinny speltpannenkoeken - Charlie's Kitchen

Basisrecept skinny speltpannenkoeken

speltpannenkoeken

Denk jij dat je in een gezonde leefstijl geen pannenkoeken meer kunt eten? ONZIN! Deze skinny speltpannenkoeken passen heel goed in een bewust voedingspatroon.

Ik kan mij een leven zonder pannenkoeken niet voorstellen, bij ons stonden ze vroeger elk weekend op het menu. Alleen dan de iets minder gezonde verse met een flinke lepel basterdsuiker of 2 plakken gesmolten kaas.

speltpannenkoeken

Ik ben nog steeds gek op pannenkoeken

Ongeveer een halfjaar geleden at ik gerust 3 keer per week pannenkoeken. Meestal wel verantwoorde versies zoals boekweit– of haverpannenkoeken. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Die fase is weer voorbij, zoals elke eetfase voorbij gaat. Momenteel ben ik dol op een grote groene salade met kip en mango. Ook niet verkeerd!

Desalniettemin geniet ik nog steeds mega van een lekkere pannenkoek. Deze speltpannenkoeken met blauwe bessen en frambozen zijn echt heerlijk. Houd je wel van zoetheid dan voeg je aguave of honing toe aan je pannenkoek. En terwijl ik dit nu schrijf, stop ik nog een pannenkoek in mijn giegeltje.

speltpannenkoek

Skinny speltpannenkoeken

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken)

  • 250 gram speltbloem
  • 500 ml water
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 el frambozen
  • 2 el blauwe bessen

  1. Doe alle ingrediënten samen in een blender en meng tot een glad beslag. Heb je geen blender? Je kunt ook alles samenvoegen in een kom en mengen met een keukenmachine.
  2. Pak een koekenpan, doe hier klein laagje kokosvet of boter in en bak uit het beslag ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken.
  3. Vul de pannenkoek met het rood fruit. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door ander fruit, net wat je lekker vindt.
spelt pannenkoek

De smaak van pannenkoeken te pakken? Wat denk je dan van deze ontbijtpannenkoeken?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: maak jij één van mijn gerechten? Vergeet mij niet te taggen op social media zodat ik jullie mooie creaties kan zien. Wie weet deel ik jouw gerecht wel op mijn pagina!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

10 reacties op “Basisrecept skinny speltpannenkoeken”

  1. Avatar

    Hi Charlie,

    Super lekker idee. Is het een idee om ook bij dit soort ‘skinny’ gerechten de voedingswaarden erbij te vermelden?

    1. Avatar
      Charlie's Kitchen

      Hoi Lisa,

      Het is iets waar ik vaker over heb nagedacht, maar ik wil mensen bewust maken maar niet aan het calorietellen helpen.

      Liefs

  2. Avatar

    Lekker! Gisteren heb ik de iets minder gezonde gehad, wel met kaas, stroop, nutella en poedersuiker. 😉 Af en toe mag dat!
    Kan ik het ook met speltmeel maken? Ik heb eigenlijk nooit bloem in huis.

    1. Avatar
      Charlie's Kitchen

      Als je mijn blog leest over het verschil tussen meel en bloem kan je zelf de keuze maken wat jij graag wil 😀

      1. Avatar

        Ik heb het gelezen, en die kennis over meel en bloem had ik al. Om die reden heb ik nooit bloem in huis omdat meel meer voedingsstoffen bevat. Alleen weet ik niet wat het verschil tussen beide in recepten is. Dit staat verder niet in die blog. Alleen wat het is, niet wat je er verder mee kunt of wat voor effect het op de recepten heeft. Kun je de bloem gewoon voor dezelfde hoeveelheid vervangen meel of worden de pannenkoeken dan niet goed/lekker?
        Dat was mijn vraag 🙂

  3. Avatar

    Hoi Charlie,

    Hoeveel mag ik er eten en dat het nog enigszins verantwoord is als maaltijd? Is 3 bijvoorbeeld te veel?

    1. Avatar
      Charlie's Kitchen

      Hoi Maureen,

      Dat ligt natuurlijk helemaal aan wat je voor beleg gebruikt en wat je de rest van de dag eet. Ik eet er drie met roodfruit en kaneel!

      Liefs!

  4. Pingback: Koffie pannenkoeken met pure chocolade saus - Charlie's Kitchen

  5. Pingback: 20 foodvragen die ik voor jou beantwoord - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders