Denk jij dat je in een gezonde leefstijl geen pannenkoeken meer kunt eten? ONZIN! Deze skinny speltpannenkoeken passen heel goed in een bewust voedingspatroon.

Ik kan mij een leven zonder pannenkoeken niet voorstellen, bij ons stonden ze vroeger elk weekend op het menu. Alleen dan de iets minder gezonde verse met een flinke lepel basterdsuiker of 2 plakken gesmolten kaas.

speltpannenkoeken

Ik ben nog steeds gek op pannenkoeken

Ongeveer een halfjaar geleden at ik gerust 3 keer per week pannenkoeken. Meestal wel verantwoorde versies zoals boekweit– of haverpannenkoeken. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Die fase is weer voorbij, zoals elke eetfase voorbij gaat. Momenteel ben ik dol op een grote groene salade met kip en mango. Ook niet verkeerd!

Desalniettemin geniet ik nog steeds mega van een lekkere pannenkoek. Deze speltpannenkoeken met blauwe bessen en frambozen zijn echt heerlijk. Houd je wel van zoetheid dan voeg je aguave of honing toe aan je pannenkoek. En terwijl ik dit nu schrijf, stop ik nog een pannenkoek in mijn giegeltje.

speltpannenkoek

Skinny speltpannenkoeken

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken)

  • 250 gram speltbloem
  • 500 ml water
  • 2 eieren
  • 1 snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 2 el frambozen
  • 2 el blauwe bessen
  1. Doe alle ingrediënten samen in een blender en meng tot een glad beslag. Heb je geen blender? Je kunt ook alles samenvoegen in een kom en mengen met een keukenmachine.
  2. Pak een koekenpan, doe hier klein laagje kokosvet of boter in en bak uit het beslag ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken.
  3. Vul de pannenkoek met het rood fruit. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door ander fruit, net wat je lekker vindt.
speltpannekoek

Makkelijk, gezond en gewoon ontzettend lekker

spelt pannenkoek

De smaak van pannenkoeken te pakken? Wat denk je dan van deze ontbijtpannenkoeken?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: maak jij één van mijn gerechten? Vergeet mij niet te taggen op social media zodat ik jullie mooie creaties kan zien. Wie weet deel ik jouw gerecht wel op mijn pagina!