Denk jij dat je in een gezonde leefstijl geen pannenkoeken meer kunt eten? ONZIN! Deze skinny speltpannenkoeken passen heel goed in een bewust voedingspatroon.
Ik kan mij een leven zonder pannenkoeken niet voorstellen, bij ons stonden ze vroeger elk weekend op het menu. Alleen dan de iets minder gezonde verse met een flinke lepel basterdsuiker of 2 plakken gesmolten kaas.
Ik ben nog steeds gek op pannenkoeken
Ongeveer een halfjaar geleden at ik gerust 3 keer per week pannenkoeken. Meestal wel verantwoorde versies zoals boekweit– of haverpannenkoeken. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Die fase is weer voorbij, zoals elke eetfase voorbij gaat. Momenteel ben ik dol op een grote groene salade met kip en mango. Ook niet verkeerd!
Desalniettemin geniet ik nog steeds mega van een lekkere pannenkoek. Deze speltpannenkoeken met blauwe bessen en frambozen zijn echt heerlijk. Houd je wel van zoetheid dan voeg je aguave of honing toe aan je pannenkoek. En terwijl ik dit nu schrijf, stop ik nog een pannenkoek in mijn giegeltje.
Skinny speltpannenkoeken
Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken)
- 250 gram speltbloem
- 500 ml water
- 2 eieren
- 1 snuf zout
- 1 tl kaneel
- 2 el frambozen
- 2 el blauwe bessen
- Doe alle ingrediënten samen in een blender en meng tot een glad beslag. Heb je geen blender? Je kunt ook alles samenvoegen in een kom en mengen met een keukenmachine.
- Pak een koekenpan, doe hier klein laagje kokosvet of boter in en bak uit het beslag ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken.
- Vul de pannenkoek met het rood fruit. Natuurlijk kun je dit ook vervangen door ander fruit, net wat je lekker vindt.
De smaak van pannenkoeken te pakken? Wat denk je dan van deze ontbijtpannenkoeken?
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS: maak jij één van mijn gerechten? Vergeet mij niet te taggen op social media zodat ik jullie mooie creaties kan zien. Wie weet deel ik jouw gerecht wel op mijn pagina!
10 reacties op “Basisrecept skinny speltpannenkoeken”
Hi Charlie,
Super lekker idee. Is het een idee om ook bij dit soort ‘skinny’ gerechten de voedingswaarden erbij te vermelden?
Hoi Lisa,
Het is iets waar ik vaker over heb nagedacht, maar ik wil mensen bewust maken maar niet aan het calorietellen helpen.
Liefs
Lekker! Gisteren heb ik de iets minder gezonde gehad, wel met kaas, stroop, nutella en poedersuiker. 😉 Af en toe mag dat!
Kan ik het ook met speltmeel maken? Ik heb eigenlijk nooit bloem in huis.
Als je mijn blog leest over het verschil tussen meel en bloem kan je zelf de keuze maken wat jij graag wil 😀
Ik heb het gelezen, en die kennis over meel en bloem had ik al. Om die reden heb ik nooit bloem in huis omdat meel meer voedingsstoffen bevat. Alleen weet ik niet wat het verschil tussen beide in recepten is. Dit staat verder niet in die blog. Alleen wat het is, niet wat je er verder mee kunt of wat voor effect het op de recepten heeft. Kun je de bloem gewoon voor dezelfde hoeveelheid vervangen meel of worden de pannenkoeken dan niet goed/lekker?
Dat was mijn vraag 🙂
Hoi Charlie,
Hoeveel mag ik er eten en dat het nog enigszins verantwoord is als maaltijd? Is 3 bijvoorbeeld te veel?
Hoi Maureen,
Dat ligt natuurlijk helemaal aan wat je voor beleg gebruikt en wat je de rest van de dag eet. Ik eet er drie met roodfruit en kaneel!
Liefs!
Pingback: Koffie pannenkoeken met pure chocolade saus - Charlie's Kitchen
Pingback: 20 foodvragen die ik voor jou beantwoord - Charlie's Kitchen
Hoi zijn ze met plantaardige melk niet smeuïger ? Of Ok mer water ?