Ben jij een echte meat-lover? Dan wil je deze simpele wokschotel met biefstuk en cashewnoten op tafel! Een echte smaaksensatie van zoet en zout en rijk aan ijzer. Een gezonde maaltijd echt in balans, wat wil je nog meer?
Cash baby
Cashewnoten zijn rijk aan vetten, maar wel de onverzadigde vetten! Onverzadigde vetten zijn goed voor onze gezondheid en goed voor onze cholesterol balans. Ook helpen cashewnoten bij het verlagen van de kans op hart- en vaatziekten.
Wokschotel met biefstuk en cashewnoten
Wat heb je nodig:
(voor twee personen)
- 400 gram biefstuk
- 1 flesje woksaus (of ca. 250ml) (Ketjap Sesam)
- 50 gram cashewnoten
- 2 gele paprika’s
- 500 gram broccoli
- 2 rode uien
- 10 cherrytomaatjes
- 2 el kokosolie
- Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Kook de roosjes 5 minuten.
- Was de paprika en snijd in grove stukken. Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaatjes.
- Snijd de biefstuk in reepjes.
- Doe de kokosolie in de wok en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Leg ze daarna aan de kant.
- Bak de groente in de wok (behalve de cherrytomaatjes) en bak tot ze beetgaar zijn.
- Doe vervolgens de woksaus bij de groente, voeg de biefstukreepjes en de cherrytomaatjes toe en laat dit 5 minuten op laag vuur staan.
- Rooster de cashewnoten ondertussen in een droge koekenpan.
- Verdeel de wokschotel over 2 borden en maak af met de geroosterde cashewnoten.
Eet smakelijk! Nog meer inspiratie voor een wokschotel? Probeer deze dan eens: wokschotel zoetzuur met mango en wilde rijst
Liefs,
#TEAMCHARLIE
1 reactie op “Simpele wokschotel met biefstuk en cashewnoten”
Moet je de broccoli ook weer meebakken in de wok? Ik deed dit namelijk samen met de ui en paprika en toen vielen alle broccoliroosjes uiteen.