Ik ben gek op knuffelen en dat is niet voor niks. Er is altijd een reden om iemand een knuffel te geven, toch? Het is niet alleen ontzettend fijn, het is ook nog eens heel goed voor je. 

Als ik je tegenkom omhels ik je, maar niet iedereen voelt zich hierbij op zijn gemak. Wij Nederlanders zijn dit niet gewend, maar lees eens mee waarom knuffelen zo belangrijk is.

Wist je dat?

 1. Een knuffel versterkt je relatie
  Knuffelen is dé manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en drukte. Als jij in de armen ligt van diegene waar je om geeft, ben je gefocust op alle positieve dingen die jullie samen hebben. En dat kan de band met je relatie/kinderen/ouders/vrienden alleen maar versterken. Met slechts een kwartiertje knuffelen per dag is je relatie sterker dan ooit.
 2. Knuffelen vermindert stress
  Door te knuffelen komt het stofje oxytocine vrij, wat voor een geluksgevoel zorgt. En hoe groter je geluksgevoel is, hoe minder last je hebt van stresshormonen. Dus na een drukke stressvolle dag duik je niet de kast in om alles op te eten wat je ziet, geef iemand die veel voor je betekent een echte knuffel. Geloof me, je doet hem of haar er ook een plezier mee.
 3. Knuffelen kan helpen bij afvallen!
  Het is echt waar: hoe meer oxytocine je in je lijf hebt, hoe kleiner de kans is dat je de kast of koelkast opentrekt op zoek naar iets lekkers. Dat willen we toch allemaal?
 4. Lekker knuffelen zorgt ook voor een goede nachtrust
  Minder stresshormonen is minder stress ervaren, hoe meer ontspannen jij bent hoe beter je slaapt.
 5. Een knuffel geeft een bijzondere boodschap
  De reden waarom ik zo van knuffelen houd: ik zeg er namelijk mee dat ik hem of haar vertrouw. Dat ik graag bij diegene ben, tijd mee doorbreng en daar op dat moment echt wil zijn. Elkaar knuffelen is zoveel meer, een knuffel is een blijk van waardering, vertrouwen, liefde of vriendschap.

knuffel

Wie ga jij vandaag een knuffel geven?

Liefs,

Charlie