Waarom ik niet zonder een knuffel kan - Charlie's Kitchen

Waarom ik niet zonder een knuffel kan

Ik ben gek op knuffelen en dat is niet voor niks. Er is altijd een reden om iemand een knuffel te geven, toch? Het is niet alleen ontzettend fijn, het is ook nog eens heel goed voor je. 

Als ik je tegenkom omhels ik je, maar niet iedereen voelt zich hierbij op zijn gemak. Wij Nederlanders zijn dit niet gewend, maar lees eens mee waarom knuffelen zo belangrijk is.

Wist je dat?

 1. Een knuffel versterkt je relatie
  Knuffelen is dé manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en drukte. Als jij in de armen ligt van diegene waar je om geeft, ben je gefocust op alle positieve dingen die jullie samen hebben. En dat kan de band met je relatie/kinderen/ouders/vrienden alleen maar versterken. Met slechts een kwartiertje knuffelen per dag is je relatie sterker dan ooit.
 2. Knuffelen vermindert stress
  Door te knuffelen komt het stofje oxytocine vrij, wat voor een geluksgevoel zorgt. En hoe groter je geluksgevoel is, hoe minder last je hebt van stresshormonen. Dus na een drukke stressvolle dag duik je niet de kast in om alles op te eten wat je ziet, geef iemand die veel voor je betekent een echte knuffel. Geloof me, je doet hem of haar er ook een plezier mee.
 3. Knuffelen kan helpen bij afvallen!
  Het is echt waar: hoe meer oxytocine je in je lijf hebt, hoe kleiner de kans is dat je de kast of koelkast opentrekt op zoek naar iets lekkers. Dat willen we toch allemaal?
 4. Lekker knuffelen zorgt ook voor een goede nachtrust
  Minder stresshormonen is minder stress ervaren, hoe meer ontspannen jij bent hoe beter je slaapt.
 5. Een knuffel geeft een bijzondere boodschap
  De reden waarom ik zo van knuffelen houd: ik zeg er namelijk mee dat ik hem of haar vertrouw. Dat ik graag bij diegene ben, tijd mee doorbreng en daar op dat moment echt wil zijn. Elkaar knuffelen is zoveel meer, een knuffel is een blijk van waardering, vertrouwen, liefde of vriendschap.

knuffel

Wie ga jij vandaag een knuffel geven?

Liefs,

Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders