Nog inspiratie nodig voor vanavond? Deze zoetzure wokschotel met mango en wilde rijst is een smaakvolle mix van witte, wilde en rode rijst en bevat meer vezels dan gewone witte rijst. De mango geeft net even die frisse touch en de noten geven een extra bite.

Into the wild

Wist je dat die saaie sperziebonen stiekem heel veel gezondheidsvoordelen hebben? Ze kunnen je onder andere helpen bij gewichtsverlies. Deze kanjers bevatten namelijk weinig calorieën. Sperziebonen zijn ook erg gezond voor ons hart, ze bevatten eiwitten, vitamine C, vitamine A en mineralen.

wokschotel zoetzuur

Wokschotel zoetzuur met mango en wilde rijst

Benodigdheden: pan, snijmes, wokpan

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 25 gram amandelschaafsel
  •  1 courgette
  •  1 eetrijpe mango
  •  200 gram sperziebonen
  •  200 gram varkensvlees of kip
  •  100 ml zoetzure saus (versafdeling AH)
  •  kokosolie
  •  peper en zout
  1. Kook de wilde rijst in ruim water volgens de op de verpakking aangegeven bereidingstijd.
  2. Snijd de courgette in reepjes.
  3. Maak ook de sperziebonen schoon en snijd ze doormidden.
  4. Schil de mango, snijd het vruchtvlees rond de pit los en snijd dit in blokjes. Rooster kort het amandelschaafsel goudbruin in een koekenpan.
  5. Laat een wokpan goed heet worden en doe de kokosolie erin. Wok de reepjes varkensvlees hierin en breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg alle groenten en de rijst toe. Even goed wokken!
  7. Voeg als laatste de mango toe.

Eet smakelijk!

Liefs,

Charlie