Feestelijk en gezond ontbijten met bananenijs? Dat kan! Deze week hebben we weer een verrassend recept gecreëerd met een fantastische smaak en boordevol voedingsstoffen die ons energie geven. Wie ga jij blij maken met dit lekkere ontbijtje?

Nana-Icecream

Je opent jouw Instagram en je hele feed staat er vol mee. Hot, Hip en Happening! En we noemen het… nana-icecream. Ik moet je ook eerlijk bekennen, het is verslavend lekker. Een gezonde start van de dag, een boost energie en het ziet er uit als een feestje. Waarom maken we niet zelf vaker dingen vers?

Als ambassadrice van Bolletje vind ik het juist heel tof om nieuwe recepten te creëren. Bolletje’s Krokante Ontbijtgranen staat bij ons standaard in de kast, maar niet alleen om te gebruiken in mijn magere kwark. Je kunt er eindeloos mee variëren, bijvoorbeeld als topping bij een mugcake of in een zomerse smoothiebowl (het recept vind je hier).

Waarom ik oprecht fan ben? De Krokante Ontbijtgranen van Bolletje bevatten wel 50% minder suikers dan andere varianten. Ze zijn heerlijk goudbruin krokant gebakken en zitten boordevol vezels. Naar mijn mening, als voedingsdeskundige, een gezonde keuze in de ochtend!

Ontbijten met bananenijs

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 zeer rijpe banaan, bevroren en in stukjes, minimaal 4 uur in de vriezer
  • 1 handje blauwe bessen
  • 2 tot 5 el sojamelk
  • 1 handje frambozen
  • 1/2 kiwi
  • 4 el Bolletje Krokante Ontbijtgranen
  1. Doe de stukjes bevroren banaan in de keukenmachine en voeg 2 el sojamelk toe, laat net zolang draaien tot het een gladde massa is.
  2. Doe het bananenijs in een schaaltje en beleg dit met de blauwe bessen, frambozen, kiwi en de 4 eetlepels Bolletje krokante Ontbijtgranen.

 

Ontbijten met bananenijs

Liefs,
Charlie

P.S.: had je mijn sfeerverslag van healthy fest inclusief video al gezien? MEGA TOF, kijk je hier mee?

Dit is een samenwerking met Bolletje, lees hier meer over “bloggen en geldverdienen” en deel 2 “hoe verdien je geld als blogger