Ik kreeg de ovenschotelbijbel van Janneke Philippi en dezelfde dag stond nog deze shoarmaschotel uit de oven op tafel. Makkelijk, simpel en super voedzaam.
de ovenschotelbijbel
In onze keuken kwam misschien wel het handigste boek ever voor iedereen die vindt dat hij of zij het te druk heeft om te koken. De reeks Kookbijbels is sinds kort uitgebreid met De Ovenschotelbijbel. En met 230 recepten zorgt Janneke Philippi voor genoeg kookinspiratie om iedere dag wat verrassends op tafel te zetten, het hele jaar door!
Wie Janneke niet kent: de Limburgse schrijft voor o.a. het kooktijdschrift Delicious en maakt samen met haar man de mooiste foto’s en de lekkerste recepten. Ze heeft het talent om simpel extra smaakvol te laten zijn met zo min mogelijk moeite. Dat juist zij de Ovenschotelbijbel maakt, is dan ook geen verrassing.
Wat kun je in deze kookbijbel vinden? De lekkerste gerechten uit de oven: zowel klassiek als verrassende creaties. Zo mag de moussaka niet ontbreken, net als een mooie lasagne. Maar ook een heerlijke shoarmaschotel waarvoor we hieronder het recept delen. En vergeet ook niet de schotels waar geen pan aan te pas komt, de koolhydraatarme recepten en de zoete baksels uit de oven.
En wat het meest CK Proof is: Janneke kookt graag met heel veel groente, waardoor je met gemak aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid komt Dit boek is een musthave voor ieder druk huishouden dat kookinspiratie nodig heeft.
Shoarma uit de oven
Wat heb je nodig:
- 500 gram kipfiletreepjes (kies voor kippendijreepjes als je van vet en meer calorieën houdt)
- 1 el kruidenmix voor shoarma
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 2 el avocado olie
- 250 gram cherry tomaatjes
- 150 gram geraspte jonge kaas
- 2 takjes krulpeterselie
- Schep de kipfiletreepjes om met de kruidenmix en laat 15 minuten marineren.
- Snipper intussen de uien grof. Snijd de paprika en de courgette in stukjes van 2 cm.
- Verhit in een koekenpan de avocado olie. Bak de kipfiletreepjes in 5 minuten bruin.
- Schep de ui, de paprika en de courgette erdoor en bak de groenten in 8 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de tomaatjes. Schep de kipshoarma in de ovenschaal. Verdeel er de tomaatjes over. Bestrooi met de kaas.
- Bak de shoarmaschotel in de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Hak de peterselie fijn. Bestrooi de shoarma- schotel uit de oven met de peterselie.
Vegatip: Vervang de kipfiletreepjes door reepjes oesterzwam of champignons.
En als je je diner helemaal af wil maken, dan kies je een toetje uit de Toetjesbijbel 😉