Shak watterdewat? Shakshuka is een oosters eenpansgerecht bestaat uit pittige tomatensaus met lekker veel verse kruiden en eieren. Dat is eigenlijk de basis. Dit kan je natuurlijk uitbreiden met bonen en feta. Christa heeft haar best gedaan en het resultaat mag er wezen!

Shakshuka

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 3 à 4 eieren
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 tl olijfolie
  • 1 blik zwarte bonen (uitgelekt)
  • 300 gram verse spinazie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 50 gram feta
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 tl kurkuma
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de uien en knoflook fijn en bak in de koekenpan in de olijfolie.
  3. Voeg nu de spinazie beetje bij beetje toe, net zolang tot alles geslonken is en erin past, voeg ook de kruiden toe.
  4. Doe de bonen en de tomatenpuree erbij en bak even aan.
  5. Pak een ovenschaal, schep het spinazie-bonenmengsel erin en maak 3 kuiltjes, breek de eitjes boven de kuiltjes en verkruimel de feta erover heen.
  6. Zet de ovenschaal zo’n 15/20 minuten in de oven.

shakshuka, bonen, eieren, feta, tomatensaus

Feta cheese

Feta is een Griekse kaas en hoort tot de familie van de “witte” kaassoorten. Deze kaas bevat veel calcium, maar ook magnesium en ijzer! Deze kaas met pit is ideaal bij een frisse salade of in deze Shakshuka.

Liefs,
Charlie & Christa