Glutenvrij bananenbrood met aardbei cheesecake vulling - Charlie's Kitchen

Glutenvrij bananenbrood met aardbei cheesecake vulling

Melissa heeft de mouwen weer opgestroopt en is met een gruwelijk lekker nieuw recept gekomen, namelijk een glutenvrij bananenbrood met aardbei cheesecake vulling. Het kan, een bananenbrood en cheesecake ineen!

Het recept voor dit glutenvrije bananenbrood

glutenvrij bananenbrood, bananenbrood, glutenvrij, aardbei cheesecake, aardbei, cheesecake

Wat heb je nodig:
(voor 1 bananenbrood)

  • 175 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 15 gram kokosbloemsuiker
  • 50 ml amandelmelk
  • 1tl bakpoeder
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 50 gram frambozen-/aardbeienjam (minder suiker)

  1. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze heel goed in en verwarm daarna je oven voor op 180 graden.
  2. Prak 2 bananen fijn en snijd de laatste in de lengte doormidden (deze gebruik je later als topping van je brood).
  3. Roer de eieren, 50 gram kokosyoghurt, de bakpoeder, suiker en de melk door de geprakte bananen. Schep als laatste het boekweitmeel door je beslag totdat je geen klontjes meer hebt. Proef of je beslag zoet genoeg is en voeg anders nog wat suiker toe.
  4. Schep 2/3 van het beslag in de cakevorm. Verdeel hier in het midden de overige yoghurt over en de jam.
  5. Schep nu voorzichtig het overige beslag in de vorm en strijk heel rustig een beetje glad. Leg de laatste banaan op het beslag en bak je brood in 45 à 50 minuten gaar.
  6. Laat goed afkoelen, zodat het brood een beetje kan opstijven, voordat je deze aansnijdt.

Dit bananenbrood is heel lekker met wat stukjes pure chocolade door het beslag of wat gedroogde aardbeien of frambozen, dit kan je zelf makkelijk toevoegen. Je kunt het brood 2 à 3 dagen bewaren in een goed afgesloten broodtrommel, maar invriezen kan ook.

Heb je wel eens gewerkt met boekweitmeel? Boekweit is een plant en is glutenvrij. Boekweit is wat bitter van smaak, dus het lekkerste in combinatie met zoet, wat weer een beetje zorgt voor balans!

Nog een banaan over op de fruitschaal? Probeer dan deze havermout-bananensnack ook eens.

Liefs,
#Charlotte en Melissa

Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches