Rozijnenbollen: homemade, healthy en heerlijk! - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Rozijnenbollen: homemade, healthy en heerlijk!

Homemade krentenbollen

We kennen allemaal wel die dikke krentenbollen van de bakker. Het lekkerst zijn ze met een extra laag roomboter en een plak kaas. Ik heb zelfs wel eens gehoord dat sommigen ze eten met pindakaas!

Vandaag het recept om zelf een gezonde maar vooral voedzame versie te maken van krentenbollen!

Homemade

Heb je ooit een tosti gemaakt met een krentenbol, jam en kaas? Ik heb diegene ook voor gek verklaard, maar echt hoor, ook dit was niet normaal lekker. Wat heb je ook rare eetgewoontes hè? Behalve het calorierijke beleg wat we erop doen, is de krentenbol zelf ook behoorlijk vet en calorierijk, maar daarom is ‘ie natuurlijk zo lekker.

Homemade krentenbollen

Hier moest toch een betere variant op te bedenken zijn? Deze komt aardig in de buurt volgens mij, vooral als ze net uit de oven komen en nog zo heerlijk smeuïg zijn en je huis er helemaal naar ruikt! Hebben jullie er al zin in…?

Rozijnenbollen

Wat heb je nodig:
(voor 6 goede bollen) 

  • 200 gr rozijnen
  • 250 gr magere vanillekwark (Campina)
  • 250 gr havermeel (gebruik echt meel voor de structuur)
  • 1 el kokosvet
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar.
  3. Beleg de bakplaat met bakpapier en maak hier 6 goede bollen op, twee lepels gebruiken is handig.
  4. Bak de rozijnenbollen 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn!

Homemade krentenbollen

Ik ben zo benieuwd naar wat jullie er van gemaakt hebben! Of heb jij een gekke krentenbol gewoonte? Deel het vooral met ons op social media, vinden we leuk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

5 reacties op “Rozijnenbollen: homemade, healthy en heerlijk!”

  1. Pingback: Tips voor een bijzonder paasontbijt - Uitnodigingen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders