Niets is makkelijker dan een aantal basisrecepten voor verse soep achter de hand hebben. Deze makkelijke bloemkoolsoep is heerlijk romig en ook nog eens supergezond!
Cauliflower
Wist je dat de bloemkool een bloem is? Bloemkool is onder andere rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan je immuunsysteem, een mooiere huid, focus in de hersenen en meer energie. Daarnaast is bloemkool mager, rijk aan vezels en werkt het ontstekingsremmend. Kortom; een krachtige bloem die niet mag missen in jouw eetpatroon!
Bloemkoolsoep
Wat heb je nodig:
(voor 4 kommen soep)
- 1 bol knoflook
- 400 gr bloemkoolroosjes
- 500 ml groentebouillon
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 el tijmblaadjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bol knoflook door de helft, besprenkel deze met olie, pak in een stuk aluminiumfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven.
- Zet een soeppan op het vuur met een scheutje olie en bak de ui glazig.
- Voeg daarna de bloemkool toe en bak kort mee.
- Doe de bouillon en tijm erbij en laat de soep 20 minuten doorkoken.
- Laat de soep en de knoflook vervolgens eerst afkoelen.
- Is alles afgekoeld? Knijp dan de knoflookteentjes uit zijn verpakking in de soep.
- Doe de staafmixer in de soep en warm weer op. Serveer met een lekker stuk donker brood.
Eet smakelijk!
Nog een recept voor makkelijk en o zo lekker soepje? Probeer deze dan ook eens!