Ik heb altijd al een keer pindasoep willen maken, niet wetende dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was. Een recept waar je je gezin enorm mee kan verrassen, heerlijke geuren komen je tegemoet en hij vult ook nog eens goed. Lekker, voedzaam en verrassend. Wat wil je nog meer?

Ben je helemaal peanuts

Pinda’s, wie kent ze niet. Ik denk dat ongeveer iedereen wel is opgegroeid met pindakaas. Maar wat maakt deze noot nu zo bijzonder? Ze zijn rijk een gezonde vetten die goed zijn voor ons hart, eiwitten voor spierbehoud, vitaminen en mineralen. Heerlijk op brood als pindakaas maar ook heerlijk in de hand of door een currygerecht. Vandaag een heerlijke makkelijke pindasoep. Kook je mee?

pindasoep

Pindasoep

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 ui
  • 1 bakje tauge
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 pot pindakaas met stukjes
  • 2 el sambal manis
  • 300 gram kipfilet in stukjes
  • 4 el ketjap manis
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 cm verse gember
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • 250 gram soepgroenten
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 liter water
  1. Snijd de gember, knoflook en ui fijn.
  2. Zet een grote soeppan op het vuur en bak hier in boter of olie de gember, knoflook en ui.
  3. Voeg 1 liter warm water toe (uit de ketel), soepgroenten en de bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 20 minuten staan op laag vuur.
  4. Voeg de kipstukjes toe aan de bouillon.
  5. Meng ondertussen de sambal, ketjap en koriander in een kom. Verdun dit met een beetje van de kokosmelk totdat het mengsel de dikte van een saus heeft.
  6. Roer de pindasaus door de bouillon, roer goed door en laat 10 minuten staan.
  7. Voeg de laatste kokosmelk toe, pers de halve citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap.
  8. Laat weer even 10 minuten staan!
  9. Garneer de soep met taugé en smullen maar!

pindasoep

 

Liefs,
Charlie