‘Dips’ is de eerste van drie boeken uit de Masterclass-serie van Carrera Culinair. Allerlei dips en dippers uit 21 verschillende landen zijn verzameld in een kookboek, waarin Ramon je tot in de puntjes uitlegt hoe je van ieder feestje een culinair dipfeestje met thema maakt.
Hi! Ik ben Kim
En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer ben ik met het eerste boek uit de Masterclass-reeks van Carrera Culinair aan de gang gegaan: DIPS.
Boek: Masterclass DIPS
Auteur: Ramon Brugman
Wie?
Ramon Brugman is een televisiechef met een talent voor patisserie en een passie voor bijen. Je kent hem misschien van het programma Binnenstebuiten van KRO/NCRV. Ik heb hem dit jaar ontmoet tijdens het CuliPersEvent en vond het een bijzonder toffe gast, die me een partijtje lekkere dips en dippers serveerde!
Zijn we blij?
JA! Of je nou voor een Amerikaanse party gaat met roasted onion dip en homemade pretzels, een Nederlands feest met Groninger mosterd-kaasdip en roggebrood of toch voor een Spaanse fiësta met kaaschurros en aioli. Maar ook neemt Ramon je mee op dip-reis naar Indonesië, Israël, Zuid-Afrika en Brazilië.
Kunnen we alleen maar dippen?
Ik maakte dips als avondeten, als buffetgerecht en als bijgerecht voor de barbecue. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op. Serveer de Griekse Kulva met een salade en je hebt een heerlijk vegan avondmaal. Ramon levert de basis met handige tips en jij kunt zelf aan de slag om een hapje naar smaak te maken. De gerechten zijn simpel, snel, maar gaan wel indruk maken op jouw gasten.
Welk recept heb ik gekozen?
Ik heb flink wat recepten uit het boek gemaakt, maar het grootste succes blijft de Amerikaanse roasted onion dip. Ik serveerde het met Turks brood, maar met een paar bagels zou ‘ie het ook waanzinnig doen. Dat recept voor kakelverse bagels kun je dus ook in Dips terugvinden. Enne… Dit is Ramon’s eigen favoriet: ik begrijp hem volledig.
Roasted Onion Dip
Wat heb je nodig:
- 3 uien, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 tl tijm
- 200 gram roomkaas
- 50 gram crème fraîche
- sap van een halve citroen
- Fruit de ui samen met de knoflook en tijm op laag vuur tot de ui glazig en lichtbruin is. Laat afkoelen.
- Mix het afgekoelde mengsel met de roomkaas, crème fraîche en voeg naar smaak citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
ENJOY!