READY FOR SOME ENERGY? Deze quinoa salade zit vol voedingsstoffen die zorgen voor meer energie en een verzadigd gevoel. Lekker fris met een zoete twist!
Laten we beginnen met de ingrediënten!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
Salade:
- 100 gram ongekookte quinoa
- 1/3 komkommer
- 150 gram cherry tomaatjes
- 50 gram granaatappelpitjes
- ½ avocado
- Verse peterselie naar smaak
Dressing:
- 2 el citroensap
- 1 el maple syrup/honing
- 2 tl Green Juice poeder
- 2 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Geroosterde kikkererwten:
- 120 gram kikkererwten (uit blik)
- 1 tl paprika poeder
- Snufje knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie
Even tussendoor!
Green Juice? Moet dat?
Niks moet haha! Maar ik wil je hier wel even uitleggen waarom ik mij uit liefde voor mijzelf elke dag die theelepel gun!
Green Juice is een hoge bron van o.a. vezels, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, mangaan, vitamine B12 en vitamine C. Bovendien is Green Juice een bron van zink, vitamine D, B2 en B6.
Terug naar het recept!
- Begin met het koken van de quinoa. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Snijd vervolgens de komkommer en tomaatjes in stukjes en hak de peterselie fijn.
- Maak nu de dressing klaar. Dit doe je door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren of in een afgesloten potje goed te schudden. Ga door totdat je dressing goed gemengd is.
- Meng de quinoa met de gesneden groente, granaatappelpitjes en de helft van de dressing door elkaar.
- Rooster nu de kikkererwten krokant. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat even uitlekken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de kikkererwten en kruiden toe. Bak de kikkererwten voor een minuut of 8 goudbruin. Roer ondertussen goed door anders branden ze aan.
- Serveer de quinoa salade met de geroosterde kikkererwten, de avocado en de overige dressing.