Het zijn op social media meestal de perfecte plaatjes; poké bowls! Vandaag ging Melissa van #teamcharlie aan de slag voor een poké bowl en hij is toevallig nog glutenvrij ook 😉
Poké wat?
Ik kan toch wel zeggen dat poké bowls een behoorlijke trent zijn. Je kan ze zelf op thuisbezorgd.nl bestellen! Ze zijn super gezond, heel smaakvol en je kunt zoveel varieren als je wil!
Ik zie de poké bowl dan ook als een enthousiaste mix tussen sushi en een salade. Traditioneel is de vis in blokjes, gemarineerd en met sesamzaadjes.
Vandaag een vegetarische variant met kikkererwten die Melissa (lislovescooking.nl) bedacht.
Poké bowl
- Volkoren quinoa voor 2 personen
- 200 gram gewassen spinazie
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- 10 radijsjes
- 150 gram edamame boontjes
- 1 lente ui
- 1 tl sesamzaadjes
- Gemarineerde kikkererwten
- 200 gram kikkererwten (uit blik)
- 1 el soja saus
- ½ el sesam olie
- Peper naar smaak
Voor de dressing
- 1 ½ el maple syrup
- 1 el soja saus
- Sap ½ limoen
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.
- Kook de quinoa gaar volgens de verpakking en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel af en dep droger met een keukenpapiertje of schone theedoek. Marineer de kikkererwten met de soja saus, sesamolie en peper.
- Bak de kikkererwten in 25 à 30 minuten krokant in de oven en schud af en toe om. Laat ze na het bakken afkoelen, want dan worden ze extra knapperig.
- Snijd de groente voor de poké bowl in stukjes en halveer de avocado.
- Serveer de quinoa over twee bowls, samen met de gesneden groente, avocado, kikkererwten, dressing, sesamzaadjes en lente ui.
Eet smakelijk! Liefs,
Charlie & Melissa
PS Nog meer recepten voor poké bowls vind je in dit boek!
PS Nog meer recepten voor poké bowls vind je in dit boek!