Poffertjes doen mij echt denken aan vroeger. Het geeft me haast een nostalgisch gevoel. Als papa die grote poffertjespan pakte werd ik al helemaal gek. Nu, jaren later, ben ik nog steeds dol op poffertjes!
Lekker Hollands
Waarschijnlijk kennen we ze allemaal wel. Het is nu eenmaal een typisch Nederlands gerecht en alle toeristen in Amsterdam staan in de rij om het te proberen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal bruin is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond.
Ik heb vaak genoeg mijn poffertjes belegd met een laag stroop, jam, poedersuiker of Nutella, maar vandaag gaan we voor een gezondere versie. Bosbessen, aardbeien en kokosbloesemsuiker!
Poffertjes
Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)
- 4 el havermeel (fijngemalen havermout)
- 2 el amandelmeel
- 2 eieren
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 el honing
- 1 klein handje aardbeien
- 100 ml amandelmelk
- 1 klein handje blauwe bessen
- 1 tl kokosbloesemsuiker
- Kluts de eieren samen met de amandelmelk in een grote kom. Ik deed dit zelf in de blender, wel zo handig en snel!
- Meng in een andere kom het havermeel, amandelmeel en bakpoeder.
- Doe nu de droge ingrediënten bij het eimengsel en meng dit goed door elkaar.
- Voeg nu ook de honing toe.
- Is je beslag nog wat te dik? Dan kun je wat extra amandelmelk toevoegen.
- Vet de poffertjespan in met wat kokosolie. Vul de pan met het beslag en bak de poffertjes aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Snijd de aardbeien en beleg de poffertjes met het fruit. Bestrooi met de kokosbloesemsuiker.
Is dit geen feestelijk ontbijtje voor het weekend?
Liefs,
Charlie’s Kitchen