Leftovers van groenten? Daar kunnen wij van #TEAMCHARLIE wel iets mee! Of misschien heb je  gewoon trek in een warme kom vol voedingsstoffen waar je energie van krijgt. Een warm gevoel van binnen met een heerlijke maaltijdsoep, zoals bijvoorbeeld deze geroosterde wortelsoep met zoete aardappel en gepofte mais.

Soepkip!

Soep is de perfecte manier om snel een voedzame maaltijd vol groenten naar binnen te werken en tegelijkertijd van je leftovers af te komen. Ik vind het dan ook meer dan zonde dat er zoveel voedsel verspild wordt. Maar ik zie ook bij al mijn clienten dat ze het moeilijk vinden om voldoende groenten binnen te krijgen. Wij zijn fan van soep, elke zondag maak ik een grote pan. Zo weet ik zeker dat ik voldoende binnenkrijg gedurende de week!

Geroosterde wortelsoep met zoete aardappel en gepofte mais

Wat heb je nodig:
(voor vier personen)

  • 500 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
  • 400 gram wortel (in stukjes)
  • 1 grote witte ui (in kwarten)
  • 3 teentjes knoflook (ongepeld)
  • Handje gezouten geroosterde snackmais (kant en klaar van de supermarkt)
  • 1 tl gemberolie of verse gember
  • 1 tl kerrie
  • 3 el olijfolie
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 snufje zout
  • 100 gram feta
  • 1 snufje peper
  • 1 liter groentebouillon
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten en knoflook over een bakplaat. Maak van de kruiden, olie en zout en peper een papje en masseer de groenten hiermee in. Zet ongeveer een half uur in de oven tot alles gaar is.
  2. Doe de groenten in een pan, knijp de knoflook uit de velletjes en doe bij de groenten. Voeg de bouillon toe en laat even pruttelen. Zet daarna de staafmixer erin. Als de soep te dik is, voeg nog wat water toe.
  3. Verwarm opnieuw en schep de soep in een kom. Maak af met feta en de snackmais.

Liefs,
Charlie & Kim