Geroosterde wortelsoep met zoete aardappel - Charlie's Kitchen

Geroosterde wortelsoep met zoete aardappel

Leftovers van groenten? Daar kunnen wij van #TEAMCHARLIE wel iets mee! Of misschien heb je  gewoon trek in een warme kom vol voedingsstoffen waar je energie van krijgt. Een warm gevoel van binnen met een heerlijke maaltijdsoep, zoals bijvoorbeeld deze geroosterde wortelsoep met zoete aardappel en gepofte mais.

Soepkip!

Soep is de perfecte manier om snel een voedzame maaltijd vol groenten naar binnen te werken en tegelijkertijd van je leftovers af te komen. Ik vind het dan ook meer dan zonde dat er zoveel voedsel verspild wordt. Maar ik zie ook bij al mijn clienten dat ze het moeilijk vinden om voldoende groenten binnen te krijgen. Wij zijn fan van soep, elke zondag maak ik een grote pan. Zo weet ik zeker dat ik voldoende binnenkrijg gedurende de week!

Geroosterde wortelsoep met zoete aardappel en gepofte mais

Wat heb je nodig:
(voor vier personen)

 • 500 gram zoete aardappel (geschild en in blokjes)
 • 400 gram wortel (in stukjes)
 • 1 grote witte ui (in kwarten)
 • 3 teentjes knoflook (ongepeld)
 • Handje gezouten geroosterde snackmais (kant en klaar van de supermarkt)
 • 1 tl gemberolie of verse gember
 • 1 tl kerrie
 • 3 el olijfolie
 • 1 snufje cayennepeper
 • 1 snufje zout
 • 100 gram feta
 • 1 snufje peper
 • 1 liter groentebouillon
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groenten en knoflook over een bakplaat. Maak van de kruiden, olie en zout en peper een papje en masseer de groenten hiermee in. Zet ongeveer een half uur in de oven tot alles gaar is.
 2. Doe de groenten in een pan, knijp de knoflook uit de velletjes en doe bij de groenten. Voeg de bouillon toe en laat even pruttelen. Zet daarna de staafmixer erin. Als de soep te dik is, voeg nog wat water toe.
 3. Verwarm opnieuw en schep de soep in een kom. Maak af met feta en de snackmais.

Liefs,
Charlie & Kim

PS Wat vind je van deze soep? Ook mega lekker toch?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders