Kim kwam met een briljant idee, namelijk om een super hippe pizza te maken met asperges en ham. Een eitje mag natuurlijk ook niet ontbreken 😉
Eitje erbij?
Er wordt veel gebabbeld over of eieren wel of niet goed zijn voor je, maar ik ben voor! Een biologisch eitje is supergezond voor je. Rijk aan eiwitten! Wist je dat eiwitten de bouwstenen zijn van jouw lichaam. Als je onvoldoende eiwitten eet word je sneller ouder, val je een soort van uit elkaar (haha) en ben je vaak niet verzadigd! Genoeg reden om af en toe lekker een eitje te eten. Deze fritatta met zoete aardappel al geprobeerd?
SHOW ME THE RECIPE!
Pizza met asperges en ham
Wat heb je nodig:
(voor 1 pizza)
- 1 bol vers pizzadeeg van Jan Pizza
- 2 el crème fraîche
- 6 witte asperges
- 100 gram beenham (Serrano ham is ook top!)
- 3 el belegen kaas
- Haal het deeg voor de pizza uit de koelkast.
- Schil de asperges en kook voor ongeveer 15 minuten tot de asperges gaar zijn. Laat uitlekken en zet weg.
- Verwarm de oven voor op 250 graden.
- Rol het deeg uit tot een mooi ronde deegflap.
- Smeer in met de crème fraîche. Beleg met de afgekoelde asperges en bestrooi met de kaas.
- Zet voor 15 minuten in de oven.
- Maak de pizza af met de in reepjes gesneden beenham.
Serveer meteen.
Liefs,
Charlotte & Kim
PS Nog geen genoeg van asperges? Probeer deze soep dan ook maar eens.