Pindakaas is zó populair en wordt tegenwoordig niet alleen meer met een dikke laag op een witte boterham gesmeerd. Je kunt er ook prima mee koken! Dat bewijst deze romige pinda-pastinaaksoep wel. De pastinaak geeft een heerlijke gezonde twist. Makkelijk te bereiden en superlekker van smaak!
De vergeten groente
Ik denk dat wij Hollanders bijna allemaal dol zijn op pindakaas. Het kan dan ook niet anders dan dat deze pindasoep met kip een echte hit gaat worden. Om de soep extra voedzaam te maken, zit er ook nog een vergeten groente in; de pastinaak. Eerlijk is eerlijk, dit heb ik niet zelf verzonnen, maar afgekeken bij De Hippe Vegetariër.
Gezondheidsvoordelen
Jazeker, deze groente brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee! Hij is rijk aan vezels, wat goed is voor onze stoelgang en onze darmflora. Ook vind je in pastinaak veel kalium, wat helpt bij het verlagen van je bloeddruk. Daarnaast zitten er weinig calorieën in.
Pinda-pastinaaksoep
Wat heb je nodig?
- 2 uien gesnipperd
- 2 tenen knoflook in kleine stukjes
- 750 gram pastinaak in stukjes
- 200 gram gebraden kipfilet
- 150 gram pindakaas
- 2 blokjes kipbouillon
- 2 el sambal
- 200 ml kokosmelk
- Gebruik een soeppan met dikke bodem en doe hier een beetje olie in. Bak de ui en knoflook glazig op middelhoog vuur. Bak daarna de pastinaak even mee.
- Voeg de pindakaas en sambal toe en bak even mee. Voeg een liter water en de bouillonblokjes toe. Laat een kwartiertje koken tot de pastinaak gaar is.
- Zet de staafmixer erin en voeg de kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper.
Super simpel te maken en heel erg lekker. Nog een recept voor een soepje? Probeer deze dan ook eens.
Liefs,
#TEAMCHARLIE