Paddenstoelen op toast uit het boek "Lekker Fred in het Land" - Charlie's Kitchen

Paddenstoelen op toast uit het boek “Lekker Fred in het Land”

De Jeugd-rapper Vjeze Fur schreef een eerste boek, dat een bestseller werd waar half culinair Nederland lyrisch over was. Dus toen Ruth van de uitgeverij heel eigenwijs – Kim, kijk nou gewoon even – het tweede boek opstuurde, moest ik ruiterlijk toegeven: I was wrong. Freddy kan gewoon echt koken!

Vandaag dan ook een recept van hem, namelijk de paddenstoelen op toast.

Ho... wacht even? Hij kan koken?

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen op Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Lekker Fred in het Land – Freddy Tratlehner

Iedereen heeft tegenwoordig een eigen kookboek. Ik vind het wel eens vermoeiend worden. Als je een pollepel kunt oppakken, schijn je ook te kunnen koken. En als je dan ook nog eens met je kop op tv komt, is dat helemaal om een volgende dertien-in-een-dozijn niemendalletje uit te brengen. Schoenmaker blijf bij je leest, denk ik regelmatig als er weer zo’n boek op mijn deurmat ploft.

Na deze retoriek snapt iedereen mijn weerstand toen de aankondiging kwam dat De Jeugd-rapper Vjeze Fur met zijn tweede boek zou komen. De eerste heb ik vooringenomen geskipt.😏

Dat koken therapeutisch werkt, weten we bij Charlie’s Kitchen al lang. Dat Freddy aan de gang ging in de keuken om het depressiespook de deur te wijzen, vind ik dan weer een prachtig verhaal. En dat hij talent heeft voor smaken, staat als een paal boven water. Geen idee waar zijn eerste boek hem heen bracht maar in boek nummer 2 duikt hij de polder in en de Noordzee. Om de mooiste fusion gerechten te fabriceren met producten van Hollandse bodem. Soms met vis, soms met vlees maar nog vaker vegetarisch. Tempura van het land, vegetarische loempia’s of spannende dumplings, maar ook een spannende boerenkoolstamppot.

Alles dan wel weer opgeschreven in de kenmerkende taal van De Jeugd van Tegenwoordig. Dus soms even twee keer lezen wat Freddy nu weer wil dat je in jouw gerecht stopt. De combinaties zijn vernieuwend, spannend en lekker. Dit boek is een absolute aanrader.

paddenstoelen op toast, vjeze fur, Freddy Tratlehner, boek

Dan toch echt het recept… Paddenstoelen op toast

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 2 dikke sneetjes landbrood
 • 4 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook geplet
 • 4 oesterzwammen
 • 50 gram witte beukenzwammen
 • 4 el salsa verde
 • 2 takjes bladpeterselie
 1. Verhit een grilpan opnhoog vuur. Smeer het brood in met een beetje water, olie en wrijf beide kanten in met de knoflook. Rooster het brood aan beide kanten goudbruin.
 2. Snijd de oesterzwammen in repen van een centimeter. Smeer ook in met olijfolie, voeg zout en peper toe en grill op iets lager vuur dan het brood. Grill ze de laatste twee minuten op hoog vuur nog even af.
 3. Bak de beukenzwammen in een ander pannetje met een beetje olie gaar. Zet het vuur uit, bestrooi met zout en peper en roer de helft van de salsa verde er doorheen.
 4. Besmeer het brood met de andere helft van de salsa en verdeel de oesterzwam en de beukenzwam over de boterhammen. Garneer met gesneden bladpeterselie.

Nog even met paddenstoelen in de weer blijven? Deze is ook super lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders