Ontbijt crumble met rabarber - Charlie's Kitchen

Ontbijt crumble met rabarber

Deze ontbijt crumble met rabarber is echt een energiebommetje in de ochtend. Heerlijk zoet en fris van smaak, het zorgt voor een verzadigd gevoel, is makkelijk te maken en vooral mega lekker!

Wat moet ik met rabarber?

Ik deel op mijn Instagram (volg mij hier) vaak de fruit en groenten van de maand om jullie te motiveren hier lekker mee aan de slag te gaan. Nu deelde ik rabarber en mijn inbox stroomde vol met vragen over wat men hiermee allemaal kon doen. Hoe kan ik deze makkelijk inzetten? Daar ga ik je vandaag bij helpen!

Eerst even wat weetjes over rabarber. Rabarber is namelijk super gezond en dus mogen we die best even in het zonnetje zetten. Zo bevat hij veel antioxidanten, vitaminen en mineralen en het is een echte vitamine K booster. Die vitamine K zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vitamine D goed wordt opgenomen. Belangrijk voor je weerstand, botten en “lekker in je vel” gevoel!

rabarber, ontbijt crumble

Een makkelijk recept: ontbijt crumble met rabarber

 

Wat heb je nodig:
(2 personen)

 • 200 gram rabarber
 • 1 el honing
 • 1 el sinaasappelsap
 • 100 gram bosvruchten
 • 35 gram kokosolie
 • 75 gram havermout
 • 50 gram amandelmeel
 • 1 el honing
 1. Doe de rabarber met de honing met de sinaasappelsap en de bosvruchten in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten koken tot het de structuur heeft van compote.
 2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 3. Smelt de kokosolie en meng met de honing, havermout en amandelmeel tot een crumble.
 4. Verdeel de compote over twee bakjes en dek af met de crumble.
 5. Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven.
 6. Lekker met een dikke klodder kwark YUMMIE!

Liefs,
#TEAMCHARLIE

Wist je dat je ontbijt crumble op nog veel meer manieren kunt maken? Deze bijvoorbeeld is ook super lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders