Deze ontbijt crumble met rabarber is echt een energiebommetje in de ochtend. Heerlijk zoet en fris van smaak, het zorgt voor een verzadigd gevoel, is makkelijk te maken en vooral mega lekker!
Wat moet ik met rabarber?
Ik deel op mijn Instagram (volg mij hier) vaak de fruit en groenten van de maand om jullie te motiveren hier lekker mee aan de slag te gaan. Nu deelde ik rabarber en mijn inbox stroomde vol met vragen over wat men hiermee allemaal kon doen. Hoe kan ik deze makkelijk inzetten? Daar ga ik je vandaag bij helpen!
Eerst even wat weetjes over rabarber. Rabarber is namelijk super gezond en dus mogen we die best even in het zonnetje zetten. Zo bevat hij veel antioxidanten, vitaminen en mineralen en het is een echte vitamine K booster. Die vitamine K zorgt er bijvoorbeeld voor dat je vitamine D goed wordt opgenomen. Belangrijk voor je weerstand, botten en “lekker in je vel” gevoel!
Een makkelijk recept: ontbijt crumble met rabarber
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 200 gram rabarber
- 1 el honing
- 1 el sinaasappelsap
- 100 gram bosvruchten
- 35 gram kokosolie
- 75 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 1 el honing
- Doe de rabarber met de honing met de sinaasappelsap en de bosvruchten in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten koken tot het de structuur heeft van compote.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de kokosolie en meng met de honing, havermout en amandelmeel tot een crumble.
- Verdeel de compote over twee bakjes en dek af met de crumble.
- Zet dit ongeveer 15 minuten in de oven.
- Lekker met een dikke klodder kwark YUMMIE!
Liefs,
#TEAMCHARLIE
Wist je dat je ontbijt crumble op nog veel meer manieren kunt maken? Deze bijvoorbeeld is ook super lekker!