Kim haar vrienden zijn een nogal bont gezelschap van internationale bijzondere exemplaren. Dus kom je soms de leukste recepten tegen. Een van mijn favoriete figuren komt oorspronkelijk uit Oezbekistan en kwam na drie jaar zeuren – en dat kan Kim bijzonder goed – met dit recept voor Noodlesoep uit Oezbekistan: Laghman!
Laghman?
Een runderstoofsoep met noodles en allerlei invloeden uit midden-Azië. Toen ik de ingrediëntenlijst zag, dacht ik: wat moet dit worden??? Maar kruiden zorgen voor een waanzinnige smaakexplosie en stiekem is Laghman helemaal niet zoveel werk. Je moet even wachten, maar dan heb je ook wel iets heel erg lekkers. Perfect voor de herfst en winter!
Noodlesoep uit Oezbekistan: Laghman
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 500 gram riblappen in blokjes
- 1 ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 2 wortels in plakjes
- 1 koolraap in blokjes
- 1 paprika in blokjes
- 2 aardappels, geschild en in blokjes
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 tl paprikapoeder
- 2 steranijs
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- 100 gram noodles
- Zet een stoofpan op het vuur en verhit er een lepel olie in. Bak de blokjes riblap bruin op hoog vuur.
- Gooi de ui en knoflook erbij, zet het vuur iets minder hoog en bak tot ze glazig zijn.
- Voeg de overige groenten toe en het blik gepelde tomaten. Laat 10 minuten mee pruttelen.
- Doe de kruiden in de pan en voeg 0,75 liter water toe. Breng langzaam aan de kook en laat daarna een uur pruttelen tot het vlees zacht is.
- Verwijder de steranijs.
- Verwarm de noodles in de soep, zodra deze gaar zijn, kun je de Laghman meteen serveren.
Een beetje in buitenlandse sferen blijven? Probeer deze curry dan ook eens.