Ik ga stoppen met ja te zeggen tegen anderen - Charlie's Kitchen

Ik ga stoppen met ja te zeggen tegen anderen

Ik ga stoppen, blog

Ik schreef vorige week een post op Instagram en die wil ik hier ook delen en verder toelichten. Ik ga namelijk met heel veel dingen stoppen. Een JA tegen mijzelf en een NEE tegen heel veel anderen.

Huh wat bedoel je?

Het volgende bericht plaatste ik op Instagram:

“Ik ga stoppen met altijd maar te geven. Ik ga stoppen met altijd tot het gaatje gaan. Ik ga stoppen met denken dat alles NU moet omdat anders mijn kans voorbij gaat.

Ik ga starten met minder doen. Ik ga starten met slim werken. Ik ga starten met nu NEE zeggen tegen datgene wat elk jaar een MEGA succes is: mijn #ECHTINBALANS door de feestdagen programma. Met gemiddeld 600 deelnemers rockte ik drie jaar lang van eind november tot 2 januari een geweldig programma. Honderden mensen deden mee en het was fantastisch!

Afgelopen jaar is voor mij als ondernemer uitdagend geweest. Mijn workshops, events en lezingen zijn tot aan vandaag allemaal on hold of geannuleerd. Ik liep veel inkomen mis waardoor ik snel moest schakelen. 

Ook ben ik februari en  maart ontzettend ziek geweest en ben ik nog steeds niet 100%. Ik word regelmatig nog teruggefloten door mijn lichaam.

En ondanks dat ik weet dat als ik nu het feestdagen programma weer lanceer het een groot succes gaat worden en het daarbij een financiële druk weghaalt, ga ik het NIET DOEN. Ik heb er geen zin in 😂, ik ben moe jongens. Ik ben moe van het afgelopen jaar. Ik ben moe van aanpassen en creatief zijn. Ik verlang naar mijn eigen bubbel, ik verlang naar 100% herstellen, ik verlang naar genieten en ontspanning.

En er is niks belangrijkers dan JA zeggen tegen jezelf, want ik weet dat ik dan voor het eerst een keer helemaal energiek en ontspannen het nieuwe jaar in ga. En in het nieuwe jaar weer zoveel moois kan bereiken. 

Ik leef volledig vanuit het vertrouwen dat als ik nu voor mijzelf kies ik het weer op een andere manier terugkrijg ❤

ik ga stoppen, blog

Ik ga eerlijk toegeven dat ik de laatste maanden misschien een beetje in een oud patroon ben teruggevallen. En dat oude patroon is mijzelf verliezen in enthousiasme (ik doe wat ik leuk vind en er zit geen rem op) en wegrennen voor mijn gevoel. Niet willen voelen. Op diep niveau bedoel ik dat 😉

Zucht...

Terwijl ik lekker met mijn koffie en dekentje op de bank deze blog schrijf slaak ik een diepe zucht. Dit afgelopen jaar is een heel bijzonder jaar, ook door corona. Ik ben mij gaan verstoppen in werk want dit vind ik super leuk en daar word ik blij van. 

Van een podcast lancering (luister hier) tot een boek uitbrengen en verschillende online trainingen (www.echtinbalans.nl)

Woensdag 23 september kan ik mij nog herinneren als de dag van gisteren. Ik kreeg mijn allereerste boek thuis overhandigd. Een mijnpaal en een zeer bijzonder moment. Maar daar zit je dan ’s avonds rond een uur of 10 alleen en met een glas rode wijn en je eigen boek op de bank… Ik was ontroostbaar, zoveel succes maar voelde mij heel erg eenzaam. 

Dit zijn de momenten die je wenst te delen met je liefdespartner. Dat hij lekker een glas wijn voor je inschenkt, die lekkere grote armen om je heen doet en zegt schat wat heb je dat goed gedaan. 

En voor alle mensen die zeggen je moet alle liefde uit jezelf halen. Zeg ik toch echt even DIKKE DOEI. Ik heb heel veel liefde voor mijzelf, mijn huis, vrienden, familie en katjes. Maar geluk en succes is veel meer als je het kan delen met degene van wie je houdt. En daarmee bedoel ik dus een man 😉

Deze eenzaamheid heb ik vaker heel even gevoeld in het afgelopen jaar. Tijdens het ziek zijn (lees hier), tijdens de lockdown, maar ook tijdens alle maatregelen die nu weer strenger zijn geworden. 

Jullie weten dat ik altijd positief inzet maar er mag altijd ruimte zijn voor alles. En ik voel mij soms eenzaam alleen thuis in dit mooie grote huis. Iedereen is druk in hun eigen bubbel en ik ben niet snel iemand die gaat bellen: ik voel mij alleen, kom je langs. Ik trek mij dan nog meer terug en ga dingen doen waar ik blij van word. Normaliter is dit uit eten gaan, naar de kroeg, festivals en weekendjes weg.

Dat is even lastig nu dus ik ging werken en werken en werken en werken.

STOP!

Vanaf vandaag gaat werk van mijn nummer 1 plek af en focus ik mij volledig op liefde, energie en het hebben van PLEZIER! Eng? JA! Ik merk vooral dat ik heel veel onrust ervaar omdat als ondernemer niet werken geen geld is. Ik ben alleen, betaal zelf een behoorlijk hoge huur. Maar ik voel aan alles dat dit is wat ik mag doen en dat er zoveel voor terug gaat komen. Geld is namelijk energie en energie trekt energie aan. Klinkt zweverig he? Maar denk er maar eens over na: iemand die straalt en enthousiast en overtuigend vertelt over haar product maakt meer kans dat jij het koopt dan iemand die er moe en futloos uitziet en als een “moetje” het riedeltje opnoemt 😉

En dan die eenzaamheid. Die man missen naast je. Op de bank, in bed of in de keuken. Ik heb besloten al mijn belemmerende overtuigingen en angsten (ja ik schijt 80 kleuren) aan de kant te zetten en mijzelf maar weer de dating wereld in te gooien. Ze komen niet aanbellen. Zeggen ze… haha!

Ik ben benieuwd of ik lezers heb die zichzelf hierin herkennen. Het wegrennen in werk misschien of in die eenzaamheid. En hoe ga jij hiermee om? En hoe is daten in deze coronatijd? TELL ME!

En de business dan?

Geen feestdagen programma, maar ik draai wel gewoon mijn supermooie waardevolle #ECHTINBALANS programma. Ik ben trouwens super trots op de nieuwe pagina die ik heb gemaakt met nieuwe teksten, kijk je mee? Hier word ik dus SUPER blij van!

Ook heb ik natuurlijk nog mijn parel, mijn boek, waar ik zeker de focus op ga leggen. Het enige wat ik hoef te doen is jullie laten zien hoe mooi en waardevol deze energie- en balansbijbel is. En ik geloof oprecht dat financieel alles goed komt zolang ik goed voor mijzelf zorg. Ik heb twee prachtige producten waar ik onwijs veel impact mee maak en meer heb ik gewoon niet te wensen nu. 

Natuurlijk blijf ik schrijven, recepten delen en podcasten!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders