Nasi met pittige vis en pindasaus - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Nasi met pittige vis en pindasaus

De traditionele nasi kennen we inmiddels allemaal wel. Ook al blijft deze om te smullen, vandaag gaan we nasi met pittige vis en pindasaus maken. Door de pittige vis en de eigengemaakte pindasaus krijgt je een bijzonder lekkere twist. Kook je mee?

Kabeljauw

Wist je dat kabeljauw een magere vis is die uit de Noordzee komt? Kabeljauw bevat veel omega 3 vetzuren en deze werken ontstekingsremmend voor ons lichaam. De vis is mager, dit houdt in dat deze weinig calorieën bevat en dus goed past in een gezonde leefstijl.

Nasi met pittige vis en pindasaus

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 400 gram kabeljauw (diepvries)
  • 2 el ketjap manis
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram (voorgesneden) wokgroenten
  • 2 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 el komijn
  • 1 el curcuma
  • 1/2 el gember
  • 1 tl (kokos) olie

Homemade pindasaus:

  • 2 el (puur) pindakaas
  • 1 tl sambal
  • 1 el ketjap
  • 100 ml amandel- of kokosmelk
  • 1 tl kerrie

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de vis indien nodig ontdooien en meng in een kommetje de 2 el ketjap, de rode peper en de knoflook.
  3. Pak een stuk aluminiumfolie, leg een kabeljauw van 100 gram in het midden en doe er een schep van de marinade bovenop en vouw dicht. Maak op deze manier 4 pakketjes en zet ze zo’n 15 minuten in de oven.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Doe een 1 tl kokosolie in een wok en bak hierin de groenten met de kruiden, voeg na 5 minuutjes de trassi en de rijst toe en schep goed om.
  6. Bak dit zo’n 7 à 8 minuten en voeg op het laatst eventueel nog wat ketjap toe.

Wil je van deze nasi met pittige vis en pindasaus een extra feestje maken? Wat dacht je van gefrituurde uitjes en kroepoek on the side? Iets minder gezond maar wel heel erg lekker!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders