De traditionele nasi kennen we inmiddels allemaal wel. Ook al blijft deze om te smullen, vandaag gaan we nasi met pittige vis en pindasaus maken. Door de pittige vis en de eigengemaakte pindasaus krijgt je een bijzonder lekkere twist. Kook je mee?
Kabeljauw
Wist je dat kabeljauw een magere vis is die uit de Noordzee komt? Kabeljauw bevat veel omega 3 vetzuren en deze werken ontstekingsremmend voor ons lichaam. De vis is mager, dit houdt in dat deze weinig calorieën bevat en dus goed past in een gezonde leefstijl.
Nasi met pittige vis en pindasaus
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 400 gram kabeljauw (diepvries)
- 2 el ketjap manis
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 200 gram zilvervliesrijst
- 800 gram (voorgesneden) wokgroenten
- 2 tl trassi (garnalenpasta)
- 1 el ketjap manis
- 1 el kerriepoeder
- 1/2 el komijn
- 1 el curcuma
- 1/2 el gember
- 1 tl (kokos) olie
Homemade pindasaus:
- 2 el (puur) pindakaas
- 1 tl sambal
- 1 el ketjap
- 100 ml amandel- of kokosmelk
- 1 tl kerrie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de vis indien nodig ontdooien en meng in een kommetje de 2 el ketjap, de rode peper en de knoflook.
- Pak een stuk aluminiumfolie, leg een kabeljauw van 100 gram in het midden en doe er een schep van de marinade bovenop en vouw dicht. Maak op deze manier 4 pakketjes en zet ze zo’n 15 minuten in de oven.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe een 1 tl kokosolie in een wok en bak hierin de groenten met de kruiden, voeg na 5 minuutjes de trassi en de rijst toe en schep goed om.
- Bak dit zo’n 7 à 8 minuten en voeg op het laatst eventueel nog wat ketjap toe.
Wil je van deze nasi met pittige vis en pindasaus een extra feestje maken? Wat dacht je van gefrituurde uitjes en kroepoek on the side? Iets minder gezond maar wel heel erg lekker!
Liefs,
Charlie