Wie er echt een feestje van wil maken bij de borrel, mag heel snel verder gaan scrollen. Dit fantastische recept voor Mexicaanse kaasfondue uit het kookboek “Hitparade Gerechten voor iedere dag” van Elle Eten is heerlijk met nacho’s of vers brood om in te dippen.
Mexicaanse kaasfondue
Wat heb je nodig:
(voor 4-6 personen)
- 300 gram jong belegen kaas (geraspt)
- 1 el maizena
- 1/2 el olijfolie
- 1 flinke teen knoflook (fijngesneden)
- 100 ml Corona
Voor de salsa quemada
- 1 jalapeño peper
- 1 grote ui
- 500 gr tomaten
- 1 handje verse koriander
- sap van 1/2 limoen
- 1 tl zoete paprikapoeder
- Olijfolie
On the side: extra brood en tortillachips
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de tomaten door de helft, de ui in ringen en halveer de peper. Leg alles in een ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Schep de inhoud daarna om en zet de groenten nog eens 10 minuten in de oven. Controleer wel of de uien niet te zwart worden. Haal ze anders, indien nodig, uit de mix.
- Zodra de groenten zacht zijn, doe je ze samen met paprikapoeder, koriander en limoensap in de blender tot het een mooie egale salsa is. Breng het op smaak met peper en zout.
- Meng voor de queso fundido de geraspte kaas met de maizena.
- Verhit daarna in een hittebestendige pan de olie en fruit de knoflook 30 seconden.
- Schenk het bier erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de kaas beetje bij beetje toe. Neem de pan van het vuur als de kaas mooi vloeibaar is en begint te borrelen. Serveer direct met de salsa. Houd de kaas warm op een theelichtje.
Liefs,
#TEAMCHARLIE