Mac and cheese met bloemkool - Charlie's Kitchen

Mac and cheese met bloemkool

Ik denk dat iedereen wel eens mac and cheese heeft gegeten, maar deze variant met bloemkool en spekjes is echt een feestje!

Bloemkool gekkie!

Bloemkool van Hollandse bodem. Een bekende groente die we maar wat graag in de kaas dopen zoals hier. Vaak ligt de bloemkool ook op de groentenschotel voor het kaasfonduen. 

De bloemkool is calorie-arm, bevat veel vezels waar je buikje blij van wordt. Maar de bloemkool is ook een energiebommetje door de hoeveelheid vitamine c en de vele antioxidanten!

Mac and cheese met bloemkool

Mac and cheese met bloemkool

 

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 300 gram volkoren macaroni
  • 70 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • 150 gram jonge kaas geraspt
  • 1 grote bloemkool
  • snufje nootmuskaat
  • 200 gram kalkoenspekjes
  • 4 el panko (japans broodkruim)
  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ongeveer 10 minuten. Giet af.
  3. Kook de macaroni bijna gaar. Haal ongeveer 2 minuten van de kooktijd volgens de verpakking af. Anders is de macaroni straks overgaar.
  4. Bak de spekjes kort aan.
  5. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat.
  6. Blijf roeren voor 5 minuten zodat de bloem gaar wordt. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  7. Voeg 2/3de van beide kazen toe en roer door totdat deze gesmolten is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  8. Meng de kaassaus en spekblokjes door de macaroni en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de panko en de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Ziet dat er niet superlekker uit? Nog meer bloemkool recepten? Deze soep is zo klaar en overheerlijk!

 
 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders