Lieve mama,

Anderhalf jaar terug zei je tegen mij: Moederdag is alleen voor als je kleine kinderen hebt, ik hoef dat niet te vieren.

Maar ik vind dat we er best wel even bij stil mogen staan.

mama

Want…

mama

Lieve mama,

Toen ik twee jaar terug volledig verloren en verdwaald met mijn koffer voor de deur stond, nam je mij weer in huis.

Als ik verdrietig ben troost je me, als ik blij ben vieren we het en als ik gestrest ben duiken we samen de keuken in of struinen we over de markt. Jij en ik, mama en dochter, want onze liefde voor elkaar gaat zeker ook door de maag.

mama

Ik ben de makkelijkste niet

Ik weet dondersgoed dat ik de makkelijkste niet was en nog steeds niet ben. Ik stampte razend door het huis omdat ik weer een deadline had en bang was dat ik het niet zou halen, ik liet overal mijn spullen slingeren en laten we maar niet beginnen over het huishouden. Maar… koken kan ik wel!

Ik woonde bijna 6 maanden bij jullie. Maanden die zwaar waren. Maanden die een zoektocht naar mijzelf waren.

Gelukkig lijken we vooral niet op elkaar…

mama

Lieve mama,

Onze grootste hobby is wijn drinken, toastjes eten met franse kaasjes en tot in de late uurtjes over van alles kletsen op de bank. I LOVE IT! Jij leert ons te genieten in en van het leven, iets te vieren als er iets te vieren valt en er alles uit te halen wat er uit te halen valt.

Geen angst, gewoon doen. Want wie zegt dat er nog een morgen is?

mama

Mama is mijn grootste fan

Je bent bij ieder Charlie’s Kitchen event aanwezig, je helpt mij met de goodiebags inpakken en alle voorbereidingen. Je laat altijd een traantje omdat je zo trots bent, je koopt mijn e-book en houdt alle ins en outs in de gaten wat betreft nieuwe producten.

mama

Lieve mama,

Ook al kunnen we elkaar soms wel achter het behang plakken, we maken er uiteindelijk altijd weer iets moois van.

Thank you for being the most supportive mom in the world!

mama

YOU ROCK!

Inmiddels woon ik alweer een half jaar in Wormerveer. Jij bent met pensioen en pa doet nieuw vrijwilligerswerk. Ik ben eerlijk, ik ben een mega sloddervos en haat schoonmaken en opruimen. Je komt regelmatig langs als ik er weer een zooitje van heb gemaakt in huis en dan gaan we samen puinruimen. Samen boodschappen doen, samen de zwabber er doorheen halen en afsluiten met lekker eten.

Een wandeling langs de Zaan sla je ook niet af, en als ik zeg dat ik geen tijd heb bel je mij gewoon even.

Vandaag zet ik jou voor moederdag toch in het zonnetje, ga je mee mam?

mama, moederdag

Liefs,

Je dramaqueen dochter, Charlotte