Foodblogger Francesca Kookt bakt kippeling voor ons! - Charlie's Kitchen

Foodblogger Francesca Kookt bakt kippeling voor ons!

kippeling

Vandaag zetten wij foodblogger Francesca Kookt in het zonnetje. Naast foodblogger vinden wij haar een supermom die #echtinbalans is en waanzinnig lekkere kippeling maakt!

Mama van de foodbloggers

(Francesca, als je dit leest; het is een compliment!)

De lieve, altijd vrolijke en stralende Francesca voelt voor mij echt als een moeder van de bloggers. Ze heeft veel ervaring, is al jaren aan de top en weet van aanpakken. Ik bedoel, hallo: zij maakte de bekendste eetkalender en een kookboek voor kinderen! Van content maken tot workshops geven: she has got it all!

francesca kookt

Daarbij is ze ook gewoon moeder en heeft ze een ontzettend leuke vent die met regelmaat voorbijkomt op haar Insta-stories.

Op haar blog www.francescakookt.nl deelt ze haar favoriete recepten die ze uiteraard zelf maakt, van verse producten die gewoon mega lekker zijn! Neem gerust een kijkje en laat je betoveren door deze stralende thuiskok.

Fransesca kookt

En dan nu haar wereldberoemde kippeling!

Francesca kookt

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 500 gr bos- of winterpeen in repen
  • 1 venkel in 8 stukken
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • olijfolie extra vergine
  • 1 mandarijn in partjes uit blik
  • witte wijnazijn
  • een zakje veldsla
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
  • 1/2 tl cayennepeper (hoeft niet per sé)
  • 1/4 tl piment
  • 75 gr panko
  • 400 gr kippendijen in mooie stukjes
  • 2 eieren

    Harissa Mayonaise
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl harissa (voeg meer toe als je de saus extra pittig wilt)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de wortels en venkel in een ovenschaal; masseer de groente met een lepel bakolie, korianderzaad en zout.
  2. Zet dit in de oven voor 25 minuten en hussel halverwege de bak even goed door elkaar.
  3. Meng de panko met zout en de kruiden. Voorzie de kip van een paneerlaag door deze eerst door het ei en daarna door het pankomengsel te ‘rollen’.
  4. Verwarm 2 lepels bakolie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin. Keer de kip regelmatig voor gelijkmatige garing.
  5. Maak de saus door de mayonaise en harissa door elkaar te roeren.
  6. De dressing maak je door  4 el olijfolie extra vergine, 2 el mandarijnsap (uit het blik) en 1 el witte wijnazijn met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Meng voor de salade de veldsla, venkel, wortel, mandarijnpartjes en dressing door elkaar. Serveer alles samen.

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders