Als echte Hollandse ben ik gek op stamppot. En niet alleen in de winter, maar deze bijvoorbeeld zet ik dan ook heel graag op tafel in de lente met energierijke piepers van eigen land. Makkelijk te maken en een feestje in je mond!
Rucola it up
Stamppot maken kunnen wij Hollanders wel en dan vooral met andijvie of spinazie. Maar wat dacht je van rucola? Dit blad zit echt boordevol vitamines en mineralen!
Rucola is zelfs een zonbeschermer van binnenuit!
Maar vergeet niet ook dagelijks je basis supplementen te nemen als aanvulling. Ik schreef een artikel op basis van onderzoek van artsen en experts. Lees hier.
En dan nu de lente stamppot
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 1 zak aardappelpuree (diepvries van Aviko)
- 400 gram rucola
- 10 zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
- 1 pakje Paturain light
- 1 scheutje melk
- 3 gerookte kipfilets, in kleine stukjes
- 50 gram walnoten, grof gehakt
- Verwarm de blokjes aardappelpuree, schep de melk met de Paturain erdoorheen zodat de puree een mooie egale massa wordt.
- Roer de rucola en zongedroogde tomaten erdoorheen. En tot slot de stukjes gerookte kipfilet.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi de walnoten voor het serveren eroverheen.
Nog een recept voor een stamppotje? Deze met broccoli is ook heerlijk!