Broccolistamppot met gerookte zalm

Broccolistamppot met gerookte zalm

Yes, het stamppotten seizoen is begonnen. In de winter ben ik dol op een Hollandse prak. Toch is variatie ook hier belangrijk. Daarom delen wij vandaag een heerlijk recept voor broccolistamppot met gerookte zalm!

De kracht van broccoli

Broccoli is niet voor niks populair. Deze groene patser bevat vele voedingsstoffen waar ons lichaam heel blij van wordt. Zo zitten er in broccoli veel antioxidanten die goed zijn voor jouw weerstand. Deze groente helpt jou om jezelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten en draagt ook nog eens bij aan het verlagen van je cholesterol.

stamppotten, gerookte zalm, broccoli, broccolistamppot

Broccolistamppot

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 500 gram aardappels
  • 1 stronk broccoli
  • 100 ml melk
  • Klontje roomboter
  • 2 tl grove mosterd
  • 50 gram veldsla
  • 2 el amandelschaafsel
  • 50 gram feta
  • Peper en zout
  • 100 gram gerookte zalm
  1. Schil de aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een grote pan, vul deze met water en zet de pan op het vuur.
  2. Was de broccoli en snijd deze in roosjes. Wanneer de aardappels 10 minuten koken, doe je de broccoli bij de aardappels.
  3. Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin kleurt.
  4. Wanneer de aardappels en broccoli gaar zijn, giet je deze af. Voeg de boter, mosterd, melk, peper en zout toe.
  5. Stamp dit tot een puree en voeg dan de veldsla toe. Meng alles door elkaar.
  6. Verdeel de puree over 2 borden en maak het af met de in repen gesneden zalm, de verkruimelde feta en het amandelschaafsel.

Liefs,

#TEAMCHARLIE

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

1 × 4 =