Ik ben gek op salades, niet alleen als lunch maar ook als avondeten. Alleen in de herfst en winter vind ik zo’n koude prak toch niet alles.
Ik besloot de restjes die ik nog in huis had samen te voegen en kwam er zo achter dat een lauwwarme salade de oplossing is! Een maaltijdsalade met overheerlijke aardappeltjes, zo heb ik net even dat beetje extra power voor mijn sportavond.
Zalm is super gezond
Dat zalm veelzijdig is wisten we eigenlijk al. Of het nu rauw op de sushi zit, gebakken door een romige pasta of uit de oven met citroen en tijm. Maar wat dacht je van een rijstwafel met zalm of gewoon op een broodje? Alles kan! Maar wist je ook dat zalm supergezond is? Niet alleen is het rijk aan eiwitten die ons helpen bij ons spierbehoud en spieropbouw, ook zit zalm boordevol omega 3 dat dan weer goed is voor ons hart en onze bloedvaten. Maar ook werkt het cholesterolverlagend.
Lauwwarme maaltijdsalade met zalm
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 75 gram aardappeltjes
- 125 gram zalm
- 2 augurken
- 100 gram broccoli
- 1/2 zoete puntpaprika
- 1/4 rode ui
- verse bieslook
Voor de dressing:
- 1 tl mayonaise
- 1 tl magere kwark
- Beetje dille
- Beetje citroensap
- Was de aardappeltjes goed, snijd ze in partjes en kook ze naar wens.
- Kook de broccoli en snijd in stronkjes.
- Snijd de puntpaprika, rode ui en augurken in stukjes.
- Grill de zalm even om en om en snijd daarna in reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing goed met een lepel.
- Doe alles samen op het bord en bedek met nog een beetje verse bieslook.
Liefs,
Charlie’s Kitchen