Lasagne kennen we allemaal. Een heerlijke variant op lasagne is lasagnette. Maar in plaats van de pasta-versie gebruiken we onder andere courgette. Vandaag dus op het menu; lasagnette met feta en walnoten.
Uit eigen tuin
Ik verbaas mij erover hoe makkelijk het was een eigen groentetuintje te beginnen. Dit zou iedereen moeten doen, superleuk voor de kids ook. De courgettes deden het heel goed en daarom vandaag in deze lasagnette!
Lasagnette met feta en walnoten
Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)
- 2 courgettes
- 200 gram feta
- 2 el rode pesto
- Flinke snuf peper
- Hand verse basilicum
- 50 gram walnoten
- 1 tomaat
- 1 el olijfolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de feta, tomaat, pesto en een flinke snuf peper in de blender, mix tot een gladde massa.
- Was de courgette en snijd plakken met bijvoorbeeld een kaasschaaf.
- Pak een grote ovenschaal en smeer deze in met de olijfolie. Leg op de bodem plakken courgette en smeer daar bovenop een paar eetlepels van het feta-pesto mengsel. Ga zo door tot je eindigt met het feta-pesto mengsel.
- Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven. 5 minuten van tevoren haal je de schaal even uit de oven en verdeel je er de (fijngehakte) walnoten overheen. Schuif nog even de oven in.
- Wanneer je de lasagnette ovenschotel uit de oven hebt gehaald verdeel je de fijngehakte basilicum eroverheen.
Een simpele, vegetarische, maar o zo lekkere vegetarische schotel. Eet smakelijk!
Liefs,
#TEAMCHARLIE
PS Nog meer recepten met courgette? Probeer deze hartige quiche dan ook eens.