Drink jij vaak een proteïne shake na het sporten? Het is supergoed voor het herstel van je spieren en kan ook nog eens heel lekker zijn. Zo heb ik absoluut mijn favoriet gevonden. Wie wil er nu niet verantwoord genieten van chocola? 😉

Een shake voor alles

Ik bedoel, wat wil je nu nog meer? Chocolade voor de smaaksensatie, proteïne voor je spierbehoud en nog vitaminen binnenkrijgen ook. Van een heerlijk stuk chocolade word ik al enthousiast, dus nu helemaal!

Wat zijn eiwitten of proteïne?

Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam en bestaan o.a. uit zogenaamde aminozuren. Sommige van deze aminozuren worden aangemaakt in het lichaam en worden de niet-essentiële aminozuren genoemd, andere aminozuren noemen we de essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren maakt het lichaam niet zelf en moeten we dus halen uit onze voeding.

Eiwitten zijn belangrijk voor iedereen. Het zijn de bouwstoffen van het lichaam en een dieet dat bestaat uit voldoende eiwitten zorgt voor een goede gezondheid, gezond gewichtsverlies en betere prestaties.

Eiwitten komen voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Hoewel veel mensen bij eiwitten nog steeds hoofdzakelijk denken aan vlees, vis en eieren, zijn er ook heel veel plantaardige bronnen. Deze bevatten niet alleen voldoende eiwitten, maar zijn ook beter voor je algehele gezondheid en het voorkomen van ziektes. Daarom gebruik ik graag OrangeFit!

Uitstekende bronnen van eiwitten zijn onder andere: erwten (eiwit), peulvruchten (soja, bonen, linzen), tofu, tempeh, seitan, havermout, volle granen, noten (pasta’s), eieren, kwark, mager (biologisch) vlees en wilde vis.

Chocolade, proteïne, proteïne shake, eiwitten

Chocolade proteïne shake

Wat heb je nodig:
(voor 1 smoothie)

  • 1 schep (30 gram) chocolade proteïne van OrangeFit
  • 3 dadels
  • 1/2 banaan
  • 100 ml amandelmelk
  • 200 ml water
  • 1 kleine lepel cacao

Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing toe!

Chocolade, eiwitten, proteïne, proteïne shake

Daar loopt het water toch van uit je mond? Een heerlijke chocolade proteïne shake!

  1. Ontpit de dadels (liefs medjoul dadels) en laat deze even weken in warm water.
  2. Doe nu alle ingrediënten samen in de blender, mixen maar!

Simpel, maar o zo lekker!!

PS Ook een een andere proteïne shake proberen? Deze is ook heel erg lekker.

Liefs,
Charlie’s Kitchen