Chocolade proteïne shake - Charlie's Kitchen

Chocolade proteïne shake

chocolade

Drink jij vaak een proteïne shake na het sporten? Het is supergoed voor het herstel van je spieren en kan ook nog eens heel lekker zijn. Zo heb ik absoluut mijn favoriet gevonden. Wie wil er nu niet verantwoord genieten van chocola? 😉

Een shake voor alles

Ik bedoel, wat wil je nu nog meer? Chocolade voor de smaaksensatie, proteïne voor je spierbehoud en nog vitaminen binnenkrijgen ook. Van een heerlijk stuk chocolade word ik al enthousiast, dus nu helemaal!

Wat zijn eiwitten of proteïne?

Eiwitten zijn de bouwstoffen van ons lichaam en bestaan o.a. uit zogenaamde aminozuren. Sommige van deze aminozuren worden aangemaakt in het lichaam en worden de niet-essentiële aminozuren genoemd, andere aminozuren noemen we de essentiële aminozuren. Deze essentiële aminozuren maakt het lichaam niet zelf en moeten we dus halen uit onze voeding.

Eiwitten zijn belangrijk voor iedereen. Het zijn de bouwstoffen van het lichaam en een dieet dat bestaat uit voldoende eiwitten zorgt voor een goede gezondheid, gezond gewichtsverlies en betere prestaties.

Eiwitten komen voor in zowel dierlijke als plantaardige producten. Hoewel veel mensen bij eiwitten nog steeds hoofdzakelijk denken aan vlees, vis en eieren, zijn er ook heel veel plantaardige bronnen. Deze bevatten niet alleen voldoende eiwitten, maar zijn ook beter voor je algehele gezondheid en het voorkomen van ziektes. Daarom gebruik ik graag OrangeFit!

Uitstekende bronnen van eiwitten zijn onder andere: erwten (eiwit), peulvruchten (soja, bonen, linzen), tofu, tempeh, seitan, havermout, volle granen, noten (pasta’s), eieren, kwark, mager (biologisch) vlees en wilde vis.

Chocolade, proteïne, proteïne shake, eiwitten

Chocolade proteïne shake

Wat heb je nodig:
(voor 1 smoothie)

  • 1 schep (30 gram) chocolade proteïne van OrangeFit
  • 3 dadels
  • 1/2 banaan
  • 100 ml amandelmelk
  • 200 ml water
  • 1 kleine lepel cacao

Houd je van zoet? Voeg dan 1 el honing toe!

Chocolade, eiwitten, proteïne, proteïne shake
Daar loopt het water toch van uit je mond? Een heerlijke chocolade proteïne shake!
  1. Ontpit de dadels (liefs medjoul dadels) en laat deze even weken in warm water.
  2. Doe nu alle ingrediënten samen in de blender, mixen maar!

Simpel, maar o zo lekker!!

PS Ook een een andere proteïne shake proberen? Deze is ook heel erg lekker.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

1 reactie op “Chocolade proteïne shake”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders