Ik kreeg veel vragen of er ook cake/brood gemaakt kon worden met kwark. Natuurlijk kan dat! Dit heerlijke kwarkbrood met walnoten is perfect als tussendoortje of misschien wel 2 plakken als ontbijt. Het lijkt een beetje op mijn bananenbrood maar dan met veel minder bananen en dus wel met kwark.
Ik gebruikte de nieuwe magere vanille kwark van Campina, dan zit er al een lekker smaakje aan. Twee plakjes vind ik vullend en zijn een prima ontbijtje voor mij met lekker wat fruit erbij!
Kwarkbrood met walnoten
Wat heb je nodig:
(een cakevorm van 21 cm)
- 150 gram havermout
- 100 gram speltmeel (of amandelmeel als je van fluffy houd)
- 250 gram magere kwark (met smaak is zoeter)
- 1 ei
- 1 banaan, lekker bruin voor de zoete smaak
- 2 tl kaneel of speculaas-/koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 2 handjes walnoten
- 1 el honing (indien gewenst meer als je van zoet houdt)
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de kwark met het ei, de banaan (geprakt) en de honing.
- Meng dit mengsel nu met alle droge ingrediënten.
- Voeg als laatste de walnoten toe, je kunt ze eventueel fijner maken.
- Bak de cake 45 minuten!
Durf je dit kwarkbrood met walnoten niet aan? Probeer deze appelcake dan eens. Zonder banaan en zonder kwark! (hier)
Liefs,
Charlie’s Kitchen
6 reacties op “Kwarkbrood met walnoten als ontbijt of tussendoortje”
Lijkt me lekker! Weet je misschien hoeveel calorieen 1 plak bevat?
Kan de speltmeel ook door Havermeel vervangen worden?
Oeh heerlijk! Moet hierbij de havermout fijngemalen worden?
Pingback: Charlie's Kitchen Jaaroverzicht 2016 - Charlie's Kitchen
Kun je dit ook goed invriezen?
Dat kan zeker!