Wie Eefje nog niet kent of een van haar taarten heeft geproefd moet heel snel doorlezen. Want vandaag stellen wij haar aan jou voor en delen we een van haar meest bekeken recepten, namelijk: de koffie cheesecake!

De taartenkoningin!

koffie cheesecake, Eefje, taarten, recepten

Eefje deelt op haar blog www.eefsfood.nl niet alleen masterlijk lekkere recepten, ook kan je bij haar terecht voor persoonlijke artikelen, receptvideo’s en de nieuwste hotspots!

Maar je kunt bij haar, naast taarten, ook hartige recepten vinden en ze verzorgt ook catering. Dus wil jij jouw feest tot een culinair succes maken? Check zeker haar website!

Terug naar de cheesecake

koffie cheesecake, Eefje, taarten, recepten

Wat heb je nodig:
(voor 6 tot 8 personen)

Bodem:
• 150 gram Digestive koekjes
• 60 gram roomboter
• 3 tl kaneel
• Beetje zout

Vulling:
• 300 gram roomkaas
• 80 gram basterdsuiker
• 2 eieren
• 2 zakjes oploskoffie espresso
• 1 tl vanille essence

Topping:
• 200 ml slagroom
• 2 el poedersuiker
• Kaneel
• Kruimels van Digestive

  1. Bekleed een bakblik van 18 cm met bakpapier en verwarm een heteluchtoven voor op 150 graden;
  2. Smelt de boter, verkruimel de koekjes en meng dit samen met het kaneel en zout tot deeg. Verdeel dit over de bodem van het bakblik;
  3. Roer de roomkaas soepel met een garde, voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe tot deze is opgenomen. Kluts de eitjes en voeg ze ook langzaam toe aan het roomkaasmengsel. Roer goed. Voeg als laatste de vanille essence en espressopoeder toe. Giet over de bodem;
  4. Zet de cheesecake ongeveer 45 minuten in de oven. Laat daarna 2 uur afkoelen;
  5. Maak de topping door de slagroom heel stijf te mixen met de suiker en een snufje kaneel. Verdeel over de afgekoelde cheesecake;
  6. Bestrooi tenslotte met wat kaneel en koekkruimels.

GENIETEN DIT!

Liefs,
#TEAMCHARLIE