Kerrie-pompoensoep uit Bikken met Beukers

Hi, ik ben Kim en ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het tweede kookboek van een van de gezelligste figuren op Instagram: Bikken met Beukers van Lot Beukers.

Wie is Lot?

Dat is die vrouw die flink is afgevallen, haar mening over eten niet onder stoelen of banken steekt en ook nog eens verdomd lekkere receptjes heeft. Laat ze die nou in een kookboek hebben verenigd. Na Bakken met Beukers verscheen onlangs Bikken met Beukers van haar hand. 

Je kunt haar reis volgen op Meet Your Macro’s, een reis waarin ze een ware studie heeft gemaakt van de voedingswaardes van voeding. JOE!



Staan er dan deze keer helemaal geen baksels in?

Natuurlijk wel! Lot ging los met een vegan cheesecake, verschillende proteïnecakes en de bollen van Beukers. Die laatsten zijn ongetwijfeld het populairste recept, want half internet lijkt er los op te gaan.

Deze keer heeft ze echter ook wat heerlijke, voedzame maaltijden toegevoegd voor mensen met een iets mindere sweet tooth. Vaak vegan, maar met wat simpele aanpassingen ook met dierlijke proteïne te maken. Zo fabriceerde ze een vegan en flinke healthy kapsalon, verschillende spannende pizza’s, quiches en soep. Vandaag geef ik je vast het recept van de kerrie-pompoensoep.

Wat is er handig aan dit boek?

Bij alle recepten staan de voedingswaarden vermeld, de recepten zijn super easy en vaak heb je de ingrediënten al in huis. De meeste gerechten zijn ook nog eens in een handomdraai klaar. Gezond, snel en easy dus!

Bikken met Beukers, kerrie-pompoensoep, Lot Beukers

Kerrie-pompoensoep

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 1 kilo pompoenblokjes uit de vriezer of vers
  • 400 gram wortelblokjes 
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1,5 liter kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 rood pepertje in stukjes
  • 250 ml kokosmelk light
  1. Verwarm de olie in een soeppan en voeg de ui en peper toe. Blijf roeren. Leg het deksel erop tot de ui glazig is.
  2. Voeg nu de kerrie toe en blijf roeren. Voeg na 30 seconden de wortel toe en een beetje kokend water. Roer goed door. Voeg nu de bouillonblokjes, het resterende water en de pompoen toe. Roer door en laat 30 minuten koken op middelhoog vuur.
  3. Zet het vuur nu iets lager en laat het nog even pruttelen. Voeg de kokosmelk toe, zet nu de staafmixer erin, verwarm nog even en serveer.

Bon appétit!

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Download nu mijn gratis maaltijdplanner!

Ik vind lekker en gevarieerd eten belangrijk. Toch vind ik het best een uitdaging om dat in alle drukte “vol te houden”. Maar met mijn maaltijdpanner is dat een eitje!

Download deze nu gratis en krijg een persoonlijke video van mij cadeau waarin ik je uitleg hoe je het beste kunt werken met de maaltijdplanner.

En je ontvangt dan ook nog eens wekelijks een nieuwsbrief met tips, recepten en persoonlijke verhalen.

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches