Hi, ik ben Kim en ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het tweede kookboek van een van de gezelligste figuren op Instagram: Bikken met Beukers van Lot Beukers.

Wie is Lot?

Dat is die vrouw die flink is afgevallen, haar mening over eten niet onder stoelen of banken steekt en ook nog eens verdomd lekkere receptjes heeft. Laat ze die nou in een kookboek hebben verenigd. Na Bakken met Beukers verscheen onlangs Bikken met Beukers van haar hand. 

Je kunt haar reis volgen op Meet Your Macro’s, een reis waarin ze een ware studie heeft gemaakt van de voedingswaardes van voeding. JOE!Staan er dan deze keer helemaal geen baksels in?

Natuurlijk wel! Lot ging los met een vegan cheesecake, verschillende proteïnecakes en de bollen van Beukers. Die laatsten zijn ongetwijfeld het populairste recept, want half internet lijkt er los op te gaan.

Deze keer heeft ze echter ook wat heerlijke, voedzame maaltijden toegevoegd voor mensen met een iets mindere sweet tooth. Vaak vegan, maar met wat simpele aanpassingen ook met dierlijke proteïne te maken. Zo fabriceerde ze een vegan en flinke healthy kapsalon, verschillende spannende pizza’s, quiches en soep. Vandaag geef ik je vast het recept van de kerrie-pompoensoep.

Wat is er handig aan dit boek?

Bij alle recepten staan de voedingswaarden vermeld, de recepten zijn super easy en vaak heb je de ingrediënten al in huis. De meeste gerechten zijn ook nog eens in een handomdraai klaar. Gezond, snel en easy dus!

Bikken met Beukers, kerrie-pompoensoep, Lot Beukers

Kerrie-pompoensoep

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 1 kilo pompoenblokjes uit de vriezer of vers
 • 400 gram wortelblokjes 
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1,5 liter kokend water
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 1 tl olijfolie
 • 2 tl kerriepoeder
 • 1 rood pepertje in stukjes
 • 250 ml kokosmelk light
 1. Verwarm de olie in een soeppan en voeg de ui en peper toe. Blijf roeren. Leg het deksel erop tot de ui glazig is.
 2. Voeg nu de kerrie toe en blijf roeren. Voeg na 30 seconden de wortel toe en een beetje kokend water. Roer goed door. Voeg nu de bouillonblokjes, het resterende water en de pompoen toe. Roer door en laat 30 minuten koken op middelhoog vuur.
 3. Zet het vuur nu iets lager en laat het nog even pruttelen. Voeg de kokosmelk toe, zet nu de staafmixer erin, verwarm nog even en serveer.

Bon appétit!