Natuurlijk vergeten wij de kinderen niet, want we hebben een heerlijk kidsproof recept voor jullie klaarliggen: de kokos-kipnuggets, gemaakt van overheerlijke, sappige kipdijfilet. Samen de keuken ingaan betekent verbinding en ondertussen kun je de kinderen ook iets leren. Hoe tof is dat?
Lekker dijen!
Pak een keer kippendijen in plaats van kipfilet. Deze zijn een stuk malser en wat mij betreft ook een stuk smaakvoller. Perfect voor deze kokos-kipnuggets, lekker mals en juicy. 😉
mini pita gevuld met kokos-kipnuggets
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 500 gram kippendijen of –filet
- 100 gram kokosrasp
- 50 gram panko
- 1 ei
- 8 mini-pita’s
- ½ krop ijsbergsla
- 2 tomaten
- Chilisaus
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de kip in grove stukken van ongeveer 3 bij 2 cm. Zet twee bakjes neer met in één bak het losgeklopte ei en in de andere een mengsel van panko en kokosrasp.
- Haal nu de stukken kip één voor één door het ei en vervolgens door het kokosmengsel. Druk het mengsel een beetje aan. Leg de stukken kip op de bakplaat. Herhaal tot de kip op is.
- Zet de kip ongeveer 20 minuten in de oven tot de kip gaar en de korst knapperig is.
- Snijd de ijsbergsla in reepjes en de tomaten in plakjes. Verwarm de pita’s zoals op de verpakking staat beschreven.
- Vul de pita’s met sla, tomaat en nuggets. Maak af met een beetje chilisaus.
Wil jij als moeder een gezond eetpatroon creëren voor jou en je gezin? Een keuken waar je mag genieten maar waar balans voorop staat? Maandelijks help ik vele moeders naar meer energie, een gezonde leefstijl en balans met mijn #ECHTINBALANS programma (klik hier).
PS Nog een recept met kipdijfilet? Probeer deze dan ook eens.