Kerst hoofdgerecht: zalm met pistache-citroenkorst - Charlie's Kitchen

Kerst hoofdgerecht: zalm met pistache-citroenkorst

zalm, pistache-citroenkorst, kerst

Dit hoofdgerecht van zalm met een pistache-citroenkorst is een smaaksensatie op je tong. Makkelijk te maken, snel op tafel en extra lekker met Pommes Duchesse.

Perfect rouge

Toen ik bij mijn fotograaf Kim kwam aanzetten met dit recept was ze net zo enthousiast als ik. Dat kwam voornamelijk door de zalm die we natuurlijk goed op de foto wilden hebben. Perfect rouge en dat ziet er smakelijk uit toch?

De tip hiervoor: Leg de zalm wat langer in de oven op een lagere temperatuur. Liever “doorbakken”? Zet dan de temperatuur wat hoger, dan krijg je een witte rand aan de onderkant net zoals bij het bakken in een pan. 

Ik heb HIER nog meer kerstrecepten voor je klaar staan!

zalm, pistache-citroenkorst, kerst

En dan nu dit lekkere kerst hoofdgerecht!

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 2 zalmmoten met huid, bij elkaar ca. 300 gram
 • 1 citroen, doormidden gesneden
 • 1 hand gezouten pistachenoten, gepeld
 • 2 handen babyspinazie
 • 1 hand Parmezaanse kaas
 • 6-8 Pommes Duchesse van bijvoorbeeld Aviko
 1. Verwarm de oven op 160 graden (voor perfect rouge).
 2. Pak een ovenschaal en vet deze goed in. 
 3. De zalm mag tussen de 20 en 40 minuten in de oven, houd zelf in de gaten hoe rosé jij hem lekker vindt.
 4. Doe ook de Pommes Duchesse in de oven.
 5. Ondertussen gebruik je een keukenmachine of het opzetstuk van je staafmixer om de korst te maken. Doe de baby spinazie, pistache noten, Parmezaanse kaas en de beetje sap van een halve citroen erin en maak een grof mengsel. 
 6. Nu heb je twee opties (zelf koos ik voor de eerste optie): de zalm serveren met de korst koud. Maar je kunt hem ook warm serveren door hem 5 minuten op de zalm te doen en terug te zetten in de oven. 
 7. En de Pommes Duchesse zijn extra lekker met de witte truffelmayonaise van Jean Baton. 

Optioneel: voor een extra smaakbeleving doe je ook een hand verse basilicum bij het recept voor de korst. 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders