Wie net zo dol is op Griekenland als ik, wil deze Griekse gehaktballetjes, keftedes in het Grieks, echt niet missen! Lekker gekruid en ideaal voor bij de borrel, BBQ of naast een Griekse salade!
In het zonnetje
Vandaag zet ik mijn collega Linda in het zonnetje. Op haar blog www.lekkeretenmetlinda.nl vind je heerlijke maar vooral makkelijke recepten. En daar houden wij van!
Waar ik Linda ook tegen kom, ze is altijd een zonnestraaltje. Superenthousiast en altijd in voor een hapje en drankje!
Keftedes
Wat heb je nodig:
(voor 20 stuks)
- 2 witte boterhammen zonder korst
- 100 ml melk
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 eetlepel vers gesneden munt, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 flinke eetlepel verse platte peterselie, fijngehakt
- 500 gram rundergehakt of gemengd gehakt
- 1 ei
- 1 tl oregano
- 2 el rode wijnazijn
- Bloem
- Zout en peper
- 20 tapasprikkers
- Vul een diep bord met de melk en leg het brood erin om te weken. Knijp vervolgens het vocht uit het brood.
- Meng met het rundergehakt, ui, knoflook, kruiden, ei, oregano, azijn en een snuf zout en peper. Zet minimaal een uur in de koelkast. Daar worden de balletjes nog lekkerder van.
- Maak twintig balletjes en rol ze daarna tot een worstje.
- Rol de balletjes vervolgens door de bloem en steek er een prikker in.
- Grill in ongeveer 12 minuten gaar in de grill pan. Bakken in een
laagje olijfolie in een normale pan kan ook. - Serveer met tzatziki en een frisse salade.
TIP: Ook superlekker zijn deze Griekse gehaktballetjes als je ze maakt op de barbecue!