Deze gevulde kalkoenrolletjes met onder andere paprika, mozzarella en knoflook zijn een feestje op je bord. Lekker met aardappelen, rijst, als voorgerecht of als borrelhap. Kortom: een flexibele bite. 😉
Turkey?
Kalkoen wordt toch vaak gezien als het ‘kerstbeest’. Maar wist je al dat kalkoen boordevol eiwitten zit? Eiwitten zijn goed voor onze cellen en laag in calorieën (goed voor de lijn). Het is een lekker stukje vlees dat je voor vele gerechten kunt inzetten, maar wel #echtinbalans!
Kalkoenrolletjes
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 370 gram geroosterde paprika (mag uit pot), ontveld en in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, fijn gesneden
- 125 gram mozzarella
- 4 dunne kalkoenschnitzels
- Basilicum
- 400 gram gezeefde tomaten
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Beetje suiker
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vul de schnitzels met de helft van de paprika en een beetje basilicum. Rol op en steek er een prikker doorheen.
- Verhit olie in een pan. Bak de rolletjes rondom bruin op hoog vuur. Haal uit de pan.
- Gooi hierna de knoflook en ui in de hete pan. Voeg daarna de tomaten en gedroogde kruiden toe. Breng op smaak met peper, zout en suiker.
- Verdeel de saus en rolletjes over een ovenschaal. Leg daar de paprika bij en verdeel de mozzarella over de rolletjes. Bak in ongeveer 10 minuten gaar.
- Ook lekker met een ciabatta of penne pasta!
Wil jij een gezonder eetpatroon en misschien wel iets strakker worden of afvallen?
Wil jij meer energie, een gezonder eetpatroon en kunnen genieten zonder schuldgevoel? Kijk dan eens naar mijn #ECHTINBALANS programma (klik hier). Maandelijks help ik tientallen vrouwen zodat ze weer lekker in hun vel zitten en meer genieten van het leven! 20 april start ik weer met het 12-weekse programma!
PS Nog een andere vulling voor kalkoenrolletjes? Deze is ook lekker!