Deze super simpele vegetarische salade heb ik een beetje gepimpt nadat ik het boek “Vegan vibes” van Lisa Steltenpool had gelezen. Wist je dat cannellinibonen een bron zijn van ENERGIE?
Vegan, maar niet zo vegan
Lisa Steltenpool beweert het meest complete boek te hebben geschreven over hoe plantaardig eten je leven en de wereld verbetert. Een prachtig boek met heerlijke recepten en een zeer fleurige uitstraling. Als voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut ben ik geen voorstander van een plantaardig leefstijl dieet. En ik weet dat ik nu veel “comments” ga krijgen.
JA ik vind dat wij allemaal meer plantaardige keuzes mogen maken.
JA dit draagt bij aan een goed werkend lichaam en meer ENERGIE!
Ja we dragen bij aan een gezondere en mooiere wereld!
Nee het werkt niet voor iedereen!
Dus... wel of niet vegan?
Ieder lichaam is anders. Zo heb ik een jaar vegetarisch gegeten omdat ik geen dieren meer wilde eten en veel had gelezen over dat ik er meer energie van zou krijgen. Dit werkte totaal niet voor mij. Ik was meer vermoeid, had vaak een opgezette buik en had mega cravings.
Ook deed ik een EMB bloedtest en al mijn waardes waren omlaag gegaan. Nu eet ik eens per week rood vlees, 3 keer vis en hier en daar wat kip, maar verder vega en ik voel mij top!
Staar je niet blind op wat iedereen beweert, ga het zelf ervaren en ontdekken!
En dat is precies waar ik voor sta als coach in mijn persoonlijke coachingsprogramma “Voor altijd energiek en slank”
Leren luisteren naar jouw unieke lichaam, voelen waar jij behoefte aan hebt en de goed en fout gedachten over eten loslaten en leren wat jouw lijf echt nodig heeft!
En eerlijk?
Ik vind het fantastisch dat mensen kiezen voor een plantaardige leefstijl maar als IEDEREEN terug zou gaan naar 1 keer per week vlees en 3 keer per week vis, dan zouden we met z’n allen een veel grotere impact maken!
En dan nu het recept van de cannellini-pesto salade!
Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)
- 1 blik à 400 gram cannellinibonen
- 20 cherrytomaten
- 2 el (vegan) groene pesto
- 80 gram babyspinazie
- 2 el pijnboompitten
- 1 courgette
- 2 sneetjes brood (of vervang door 2 handjes volkoren pasta)
- 2 eieren
Optioneel: 1 avocado
- Spoel de cannellinibonen af in een zeef en laat ze goed uitlekken.
- Kook de 2 eieren naar wens en laat ze even schrikken.
- Halveer de cherrytomaatjes. Doe deze samen met de pesto en spinazie in een kom en hussel alvast een beetje door elkaar.
- Rooster de pijnboompitjes even kort in de pan om en om en maak op smaak met peper en zout.
- Rooster de sneetjes brood (of kook de pasta) en snijd in blokjes.
- gebruik een spirelli of kaasschaaf om de courgette in slierten te maken. Dit kan je zowel rauw toevoegen of ook even kort om en om in de pan!
De smaak van bonen te pakken? Probeer dit recept dan ook eens.