Perfect voor een heerlijke zomerse avond: Italiaanse broodsalade Panzanella. Oftewel: zomerse broodsalade met tomaatjes, verse basilicum, mozzarella en geroosterde ciabatta of focaccia.
Panzanella?
In Italië wordt Panzanella vaak gebruikt als voorgerecht. Ik serveer hem ook graag als bijgerecht of hoofdgerecht. Dan kook ik er twee eitjes bij om wel mijn eiwitten binnen te krijgen 😀.
Oud brood wordt geroosterd en doordrenkt met olijfolie en lekkere kruiden om je “rommel” salade compleet te maken.
Dan nu het recept!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- Een focaccia kaas-tomaat
- 200 gram cherry tomaatjes
- 175 gram mozzarella
- 1 courgette
- 1/2 rode ui
- 1 handje verse basilicumblaadjes
- 2 handen rucola
- 2 el olijfolie (dressing)
- 1 el (bak) olijfolie
- peper en zout
- Snijd de courgette in maantjes en zet een grillpan op het vuur (kan ook in een normale pan). Verwarm de olijfolie en bak de courgette om en om totdat de stukjes bruin worden en maak op smaak met peper en zout.
- Snijd de rode ui in ringen.
- Snijd de tomaatjes doormidden.
- Verwarm de focaccia kaas-tomaat en snijd daarna in stukjes.
- Pak twee borden en hussel alle ingrediënten door elkaar. De mozzarella scheur je op het laatste uit elkaar en voeg je toe. Maak af met olijfolie en eventueel peper en zout.
Als avondeten? Voeg per persoon 2 gekookte eitjes toe!
Of een ei per persoon en 2 handen kikkererwten!
Helemaal in Italiaanse sferen gekomen? Probeer dit recept dan ook eens!