Wij zijn zo blij! Amsterdam heeft een NENI. In de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein is een prachtig restaurant gevestigd waar je je tegoed kunt doen aan heerlijke Oost-Mediterraanse gerechten. Als groot fan van de Israëlische keuken moest Kim van #teamcharlie hier dus wel heen.

Wie?

NENI is het restaurant van de familie Molcho, die over heel Europa prachtig gestylde restaurants heeft. Naast het enorme restaurant, dat ruimte heeft voor 400+ couverts, zit er ook een eigen bakkerij, deli en bar in het pand.

Wat staat er op het menu?

Wij kregen een voorproefje van wat er allemaal op het menu staat. Van de zalvigste hummus ever tot popcorn falafel, maar ook waanzinnige barbecue gerechten. NENI noemt zichzelf een familystyle restaurant, waarbij je zoveel mogelijk gerechten heerlijk met elkaar deelt. Je kunt je eigen menu samenstellen, maar kunt het ook overlaten aan de chefs die rekening houden met jouw budget, smaak en tijd.

Hotspot Neni in Amsterdam

Hoe smaakt het?

Wow! Bij werkelijk bijna ieder gerecht werd je verrast met een smaakbommetje in jouw mond. Hoogtepunt van de kaart: de gegrilde aubergine met tahini en het perfect gekookte eitje. En ja, dat is perfect. De sabich is een smaakvol streetfood gerecht uit Tel Aviv. Normaal gesproken geserveerd op een broodje, maar bij NENI hebben ze er een spannende variatie op bedacht. Het is meer een Israëlische versie van een pizza op zelfgemaakt brood uit de bakkerij.

Hotspot restaurant

Hoe is de sfeer?

Gezellig! NENI heeft het voor elkaar gekregen om het enorme pand gezellig te maken. Mooie zitjes en een enorme open keuken in het midden. Voelt het als een enorm restaurant? Juist niet, met de kleine hoekjes en de bijzonder attente en enthousiaste bediening!

Bediening Neni

Waarom gaan we terug?

Alleen al vanwege de falafel, maar prijstechnisch is NENI ook fijn. Persoonlijk denk ik dat het geschikter is voor een etentje met jouw vriendengroep dan een romantisch etentje voor twee. Dus het eerstvolgende feestje: ik ga reserveren.

Waar?
NENI Amsterdam | Stadionplein 8 | 1076 CM Amsterdam |
NENI-amsterdam.nl

Hotspot Neni in Amsterdam