In whiskey en knoflook gemarineerde kipkluifjes - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

In whiskey en knoflook gemarineerde kipkluifjes

Ben jij ook zo dol op kluiven? Ik wel! Vandaag een heerlijke borrelhap namelijk; IN WHISKEY EN KNOFLOOK GEMARINEERDE KIPKLUIFJES! Wil jij punten scoren tijdens de borrel, maak deze!

Liefde gaat door de maag

Om het lekkerste resultaat uit een kluifje te krijgen, moet je er even wat tijd en liefde in stoppen. Nu wordt het meeste werk in de oven gedaan, maar voor iedereen die niet het geduld heeft om de kluifjes lang in de oven te laten staan… Kim heeft ook een snellere versie van het recept toegevoegd.

gemarineerde kipkluifjes, kip, kip uit de oven, whiskey

Gemarineerde kipkluifjes

Wat heb je nodig:

  • 1 kilo kipkluifjes
  • 1 dl whiskey
  • 0,5 kippenbouillon
  • 1 bol knoflook
  • 1 bosje peterselie
  • Paprikapoeder

De langzamere versie:

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden en gaar de kluifjes 2 uur op lage temperatuur voor. Laat afkoelen. Leg de bol knoflook gewikkeld in zilverpapier ernaast.
  2. Zet een braadpan op het vuur met de whiskey en bouillon erin. Laat de kluifjes hier een kwartiertje in stoven.
  3. Maak ondertussen de knoflook-peterselie rub door de knoflook uit zijn schilletje te persen en te mengen met de fijngehakte peterselieblaadjes. Voeg naar smaak paprikapoeder toe. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Leg de kipkluifjes terug in een ovenschaal, smeer in met de rub en verhoog de temperatuur van de oven naar 180 graden. Zet nog ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, zodat je een knapperig velletje krijgt.

De snelle versie:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en knijp de teentjes knoflook hier boven uit. Fruit op een zeer laag vuur tot de knoflook glazig is. Mix met de fijngehakte peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Leg de kipkluifjes in een ingevette ovenschaal en besprenkel met de whiskey. Smeer in met de rub en zet zo’n 35 minuten in de oven.

Extra lekker met een frisse salade en gebakken aardappeltjes.

Nog een snel en zomers recept met kip? Probeer deze dan ook eens!

Liefs,
Charlotte & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders