Balans met kerst: zoete aardappel pompoensoep - Charlie's Kitchen

Balans met kerst: zoete aardappel pompoensoep

Wil je dit jaar de kerst iets meer in balans doorkomen? Dan heb ik een heerlijk voorgerecht voor je klaarstaan, namelijk zoete aardappelsoep met pompoen. Super makkelijk om te maken en lekker feestelijk!

A pumpkin christmas

Ik ben een groot fan van pompoen, we hebben er namelijk genoeg van. In vele soorten, maten en smaken. Pompoen is super gezond en echt een energie bommetje omdat het o.a. rijk is aan vitamine C. Daarnaast is pompoen werkelijk voor alle gerechten in te zetten. Van hartige overschotels tot lekkere soepen, maar ook in zoete gerechten als pompoen cheesecake!

Ook tijdens de feestdagen is het belangrijk om al je vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Dit doe ik door dagelijks voedzaam te eten, maar ook mijn basis supplementen te nemen van Vitaily. En toen vroeg Vitaily of ik voor hun een kerstmenu wilde maken, maar dan wel net in balans. Tuurlijk wil en kan ik dat. Dus hou mijn blog in de gaten, er komt nog veel meer lekkers voor de feestdagen in balans voorbij 😉

Lees hier meer over welke supplementen iedereen dagelijks nodig heeft +dikke kortingscode!

zoete aardappel pompoensoep, kerst, vitaily

Zoete aardappel pompoensoep

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 150 gram pompoenstukjes (makkelijk uit de vriezer)
 • 100 gram gegrilde zoete aardappel, in stukjes
 • 250 ml groentebouillon
 • 50 gram winterpeen
 • 1/2 ui, gesneden
 • 1 tl komijn
 • snufje chilivlokken voor een beetje pit
 • Olijfolie, peper, zout en eventueel wat kookroom (extra romig)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Bedek de bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel hier alle groenten over.
 3. Verdeel hierover een beetje olijfolie samen met de kruiden.
 4. Zet de groenten in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
 5. Haal de groenten uit de oven en doe ze in een pan.
 6. Giet de bouillon erbij en pureer het geheel tot een gladde soep.
 7. Breng de soep eventueel nog even aan de kook zodat je hem iets kunt inkoken, mocht je hem dikker willen en breng verder op smaak met peper en zout.
 8. Serveer de soep met een beetje room, extra kruiden naar smaak en eventueel wat geschaafde amandelen. Eet smakelijk!

Liefs,
#TeamCharlie

Natuurlijk hebben wij nog veel meer feestelijk maaltjes kijk HIER voor meer recepten!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders