Deze Hotspot Bar Fisk is een jong, hip restaurant middenin De Pijp met een op Tel Aviv geïnspireerde keuken. Zoals ze zelf zeggen: gemaakt voor shared dining!

Dit is voorlopig het laatste Tel Aviv geïnspireerde restaurant dat ik bespreek. BELOOFD! Maar ik kon echt echt écht niet anders, na een avondje Bar Fisk, een enorme loftrompet over dit restaurant spelen en zeggen dat je hier echt echt écht een keer moet gaan eten. Lijk ik enthousiast? Dat ben ik ook!

Hot Spot, Bar Fisk, Tel Aviv, Israelisch

Wat staat er op het menu?

Bar Fisk heeft geen grote kaart, maar ze zijn apetrots op alles wat er op staat. Van de mooiste vlees- en visgerechtjes tot een aantal heerlijk vega-opties. Ga er overigens niet vanuit dat ze kosher koken. Het is Israëlisch, niet Joods. Daarnaast serveren ze ook nog eens de lekkerste cocktails en geweldige wijnen. En dan ben ik nog niet eens begonnen over de dessertkaart.

Hoe smaakt het?

Wij kozen voor het experience menu, waarbij de chef losgaat op een heerlijk menu met alles erop en eraan. En als je mij gelukkig wilt maken, begin je met cocktails en oesters (wat ik zei: niet kosher). En wat voor cocktails: een koriander mojito met een kokosslagroomlaag. Het toffe van de cocktail specials is dat ze van iedere verkochte special een euro doneren aan The Plastic Soup Foundation.

De broodjes met dips waren al een feestje an sich. Van de koude gerechtjes die volgden (ceviche, zalm en eendenlever) was de eendenlever echt een van de lekkerste dingen die ik de afgelopen tijd gegeten heb. Net als de mosselen en de polentafrietjes. Maar waar ik echt helemaal van uit mijn dak ging, was een van de desserts. We kregen er 3 (!) waaronder de Malabi – een extreem luchtige vanillepudding met rozenwater – echt zo waanzinnig lekker, zo op het warme terras, dat ik alleen daarvoor al nog een keer terugkom.

Hoe is de sfeer?

Een gezellig eetcafe. Binnen staan er hoge tafels en er is mogelijkheid om buiten op het terras te zitten. Basic, vol, maar supergezellig. De gastheer is wat ik van Israëliërs gewend ben: een prettige charismatische verschijning met verstand van zijn product. Nog bedankt voor de Arak 😉

Hot Spot, Bar Fisk, Tel Aviv, Israelisch

Waarom gaan we terug?

Alleen al voor de koriander mojito, maar ook omdat ik nog zeker 5 andere gerechten van de kaart wil proeven. Gelukkig verandert de kaart iedere drie maanden met het seizoen mee, zodat ik heel vaak een reden heb om er nog een keer te gaan eten. Een beetje Tel Aviv in Amsterdam!

Waar?

BAR FISK, Eerste Sweelinckstraat 23, 1073 CL AMSTERDAM
www.barfisk.nl