Het recept voor groentenburgers van havermout

Als je ongemerkt iets meer vegetarisch wilt eten, maar ook iets meer inspiratie zoekt, dan is het boek De Vega Optie helemaal geschikt. De gerechten zijn smakelijk, de eeuwige salades worden vermeden en er staat genoeg in om mee te experimenten. Nooit meer droge zoute groentenburgers uit de supermarkt met deze zelfgemaakte groentenburgers!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer het nieuwste kookboek van de koningin der bonen: Joke Boon… De Vega Optie!

Boek: De Vega Optie
Auteur: Joke Boon
ISBN: 9789406824825

Wie is Joke Boon nu weer?

Een ware peulvruchtenexpert! Hoe kan het ook anders met zo’n naam zou je bijna zeggen. Ze bracht al eerder het boek Boon uit. Hoewel ze regelmatig vegetarisch eet, kan ze ook genieten van een stukje vlees of vis. Toch wil ze laten zien dat het ook zonder vlees of vis kan in haar nieuwe kookboek De Vega Optie. 

Is ze dan wel de juiste persoon om een vegetarisch kookboek te schrijven?

Juist! Omdat ze zich richt op lekkere gerechten (zonder die eeuwige vleesvervangers! HULDE!) – en niet op overdadige overtuigingsdrang dat dierlijke producten slecht voor je zijn, heeft ze een heel fijn kookboek gemaakt. Juist omdat ze zelf kan genieten van een biefstuk op zijn tijd is dit een perfect instapboek voor mensen die iets meer vegetarisch willen eten.

Dus waar heeft ze vegetarische opties op uitgevonden?

Het oer-Hollandse saucijzenbroodje, die ze heeft gevuld met een pompoenmengsel. En wat dacht je van ragout? Die hoef je niet per se met kip te maken! Ze heeft een goddelijke oesterzwammenragout gecreëerd, maar ook köfte van zwarte bonen of satéballetjes van pinda en kidneybonen. Joke is helemaal losgegaan om je een goed en smakelijk alternatief te bieden: ‘gehakt’brood, Schotse eieren, stoofschotels, gevulde tomaten… Ze staan er allemaal in. Het gekste gerecht zijn haar kaasplakken omhuld met norivellen. Ik werd er blij van!

Groentenburgers

Wat heb je nodig?

  • 125 gram havermout
  • 125 ml volle yoghurt
  • 50 gr wortel geraspt
  • 1 ei
  • 1/2 ui, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 75 gram belegen kaas, geraspt
  • 1 tl oregano
  • 1 el peterselie
  • Zout en peper
groenteburgers, De vega Optie, Joke Boon, havermout
Deze groenteburgers met havermout zijn niet zomaar lekker, maar lekker in het kwadraat!

 

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Vorm met je handen vier ballen en druk ze plat tot een burger. Zet ze minimaal een halfuur in de koelkast om op te stijven.

  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak de burgers in tien minuten op halfhoog vuur goudbruin en knapperig.

  4. Serveer met tomaat, een broodje en saus.

Tip: je kunt met de smaak van de burger variëren door bijvoorbeeld sambal, tomatenpuree of olijven aan het mengsel toe te voegen.

Tip 2: ongebakken burgers zijn in plastic folie zo’n drie maanden houdbaar in de vriezer.

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches